REKLAMI GEÇ

HERKESİN UĞURLU BİR TAŞI VAR

1 Ocak 2014 Çarşamba

seval-uysal-vesile-baruh-roportaj-h

Bizim kültürümüzde taşların önemi büyük. Mesela nazar boncuğunu üzerimizden hiç eksik etmeyiz. Erkek kısmı incik boncuk dese de, kadınlar için süslenmenin ve güzelliğinin simgesidir, vazgeçilmezler arasındadır. Ama benim bugün konum süsten çok, değerli taşların insan üzerindeki etkileri. Dr. Vesile Baruh eşi Dr. Albert Baruh’la birlikte 25 yıldır Transandantal Meditasyon öğretmenliği yapıyor. Bir dizi eğitimlerin ardından uzmanlık alanına değerli taşları da ekledi.

SEVAL UYSAL: Gazetelerde okuruz. Uğurlu taşlardan söz edilir. Nedir bu? Herkesin uğurlu bir taşı var mıdır?

DR. VESİLE BARUH: Evet herkesin bir uğurlu taşı vardır ama kişinin uğurlu taşı, Jiyotiş dediğimiz veda astrolojisinde doğum haritasının çıkarılmasıyla belirlenmesi gerekir. Hint astrolojisinde değerli taşların oldukça önemli bir yeri vardır. Değerli taşlar estetik görüntülerinin yanı sıra, evrensel enerjiyi aktarmak üzere yaratılmış özel maddelerdir. Değerli taşlar zihnimiz, bedenimiz ve genel olarak enerji alanlarımızla paralel çalışan özel etkileşimler verirler.

ic-6

SEVAL UYSAL: Jiyotiş nedir?

DR. VESİLE BARUH: Hint astrolojisinin en temeli Jiyotiş’tir. Kelime anlamı “ışık”tır. Jyotish Işığa giden yolda bize yol haritası sunar. Yani ruhumuza ve fiziksel hayatımıza ışık veren enerjilerin bizde nasıl şekil bulduğunu açığa çıkarır. Jiyotiş, Hindistan da Vedalar olarak bilinen yazıtların bir parçası ve bölümüdür. Veda, kelime anlamı olarak Sanskritçe de bilgi demektir.Vedic Astrolojisi veya Jyotish olarak bilinen Hint astrolojisi Veda’ların bir bölümüdür. Jyotish 4 bölümden oluşan Veda’ların son bölümü olan “Vedanga” ların içinde yer alır. Jiyotiş Evrende var olan insan fizyolojisini kavramdan öte, uzaklık ve zamanıyla getirir. Geçmişimiz, geleceğimiz mirasımız, ailemiz, mesleğimiz gibi, hayatta iyi yönlerimizi kendi doğum haritamızdan anlamak mümkündür. Bu doğum haritasına göre değerli taşların kullanımı da önemlidir.

ic-1

HERKES BİR TAŞTAN ETKİLENİR

SEVAL UYSAL: Değerli taşları neden kullanmak gerekir?

DR. VESİLE BARUH: Evrim yolumuzda ilerlerken, maruz kaldığımız enerjileri düzeltme yöntemlerden bazıları mantralar yani sesler, bazıları da değerli taşlardır. Doğru ve gerçek taşın bulunması durumunda, hayatımızda var olan zorlukların bazıları düzeltilebilir. Güneş sistemi içinde yaşıyoruz. Evrendeki planetlerden gelen etkiler değerli taşlarla birebir aynı zeka düzeyini taşıyor. Biz de bir enerji düzeyi olduğumuza göre o taşlar üzerimizde olumlu ve iyi bir etki yapıyor.

ic-2

SEVAL UYSAL: Herkesin etkilendiği bir taş mutlaka var mı?

DR. VESİLE BARUH: Evet. Sadece bir tane taş olmayabilir, bazen iki bazen üç. Bazen hiç olmayabilir. Kendi doğum haritanızda bu planetler yüksek asalette ise bazen hiçbir taş takmanıza gerek olmayabilir. Çünkü yeterince yücelmişler ve yeterince en iyi etkiyi hayatta veriyorlar, onların gücü yetiyor.

_________________________________________________

Flash Player Kurmak İçin Tıklayınız

________________________________________________

SEVAL UYSAL: Diyelim ki ihtiyaç var ve takılıyor. Bunun günlük yaşamda ne faydası olur?

DR. VESİLE BARUH: Planet hangi evin sahibi ise o yaşam alanıyla ilgili etkileri veya evrim gücünü hızlandırmış oluyor. Hayatımızdaki temel alanlardan bazıları annemiz, işimiz, çocuğumuzdur. Bu alanlardaki değerlerin beslenmesini, iyileşmesini ve yücelmesini sağlar.

ic-5

MAVİ SATÜRN’ÜN RENGİDİR

SEVAL UYSAL: Hiçbir şey bilmeden herhangi bir taşlı bir yüzüğü alıp takarsam, zarar görür müyüm?

DR. VESİLE BARUH: Veda bilimini gün yüzüne çıkaran Maharishi’nin güzel bir sözü vardır: “Yasaları bilmemek özür değildir. Yasaları bilerek ya da bilmeyerek çiğniyorsak onun etkisine de katlanmak zorundayız” Onun için dikkatli olmalı ve her taşı kalıcı olarak kullanmamalı. Ama çok isterseniz, bir iki günlük kullanımlar olabilir.

SEVAL UYSAL: Herkese genel geçer taşlar var mı?

DR. VESİLE BARUH: Hayır.

SEVAL UYSAL: Biz Türk’ler nazara inanır ve nazar boncuğunu üzerimizde taşırız. Bunu nasıl açıklıyorsunuz?

DR. VESİLE BARUH: Nazar boncuğu mavi taştır. Mavi Satürn’ün rengidir. Satürn elem, keder, engel gibi şeyleri kişiye verir ve onun bu yükü taşımasını sağlar. Mavi safir buna engel. Nazar boncuğu takma adeti, çok eski bir uygarlık olan Veda uygarlığından bize kalmış olabilir.

ic-7

İNSAN FİZYOLOJİSİNİ KUANTUM DÜZEYİNDE BESLİYOR

SEVAL UYSAL: Değerli taşların özelliği ne?

DR. VESİLE BARUH: Bu bilim TM tekniğinin kurucusu Maharishi Mahashi Yogi tarafından bize hediye edilmiştir. Değerli taşlar parlaklığı, hoşluğu, şeffaflığı nedeniyle kalp niteliğini yüceltiyor, bizi kendi benliğimize döndürüyor. Değerli taşların yapısı kristaldir. Güneş sistemimizdeki kendini tek düzenli tekrar eden yapılar kristallerdir. Bunlar tıpkı insan DNA’sı gibi, kendi içlerinde birim hücreleri var. Bu hücreler, DNA’lar gibi aynı olmasa da büyük bir zeka niteliğini taşıyorlar. İnsan fizyolojisine hayatın kuantum düzeyinde beslenmesine ve ruhsal evriminin hızlanmasına katkı yapıyor.

ic-4

SEVAL UYSAL: Peki şimdi kapınızı her çalan bu terapiyi alabiliyor mu?

DR. VESİLE BARUH: Bizim birinci önceliğimiz TM ve TM Sidhi programları uygulayan kişiler, ikincisi onun yakınları oluyor. Ama çok meraklıysa da geri çevirmiyoruz.

SEVAL UYSAL: Kaç seans yapılıyor?

DR. VESİLE BARUH: Birer saatlik terapiler halinde oluyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı