REKLAMI GEÇ

Hulusi Oral Evi mirasçıları bir araya geldi

5 Şubat 2018 Pazartesi

Hulusi Oral’ın üç çocuğundan olan torunlarını bir araya getiren buluşma, halen Denizli’de yaşayan torunu Hulusi Teoman Oral’ın çağrısıyla gerçekleşti.

Buluşmaya Hulusi Oral’ın büyük oğlu Hüdai Oral’ın çocukları Hulusi Teoman Oral ve Saliha Tansu Oral, diğer oğlu Zekai Oral’ın çocukları Oben Oral Albayrak ve Nurban Sungur ile kızı Beyhan Oral’ın torunu Fethi Gurur Tulgar katıldı.

Aile avukatı ve mimarların da katıldığı toplantının ana konusu, yangın geçiren ve halen Anıtlar Kurulu’nun koruması altında bulunan evin geleceği oldu.

Evin bundan önceki dönemlerde nasıl bir hukuki süreç yaşadığına ilişkin bilgilerin değerlendirildiği aile toplantısında, bundan sonra neler yapılabileceği konuşuldu.

Mirasçılardan Hüdai Oral’ın kızı Saliha Tansu Oral, evin korunamamış olmasına karşın hala bir şeyler yapılmasının mümkün olduğuna inandığını belirterek, “Bundan sonra evin nasıl değerlendirileceği konusu artık koruma kurulunun ve bizim tasarrufumuzda. Ben evin hatırasının ve mimarisinin yaşamasını istiyorum. Bunun için üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Zekai Oral’ın kızı Nurben Sungur ise, bu güne kadar ailesinin pek çok kamusal yardımda bulunduğunu, okullar açtığını belirterek, “Dedem Hulusi Oral’ın evini biz sadece satıp kurtulalım istemiyoruz. Bu ev yaşayacaksa, dedemin hatırası ve adını da yaşatmak zorunda. Biz sadece para peşinde değiliz. Evin restorasyon sonrası hangi amaçla kullanılacağını bilmek istiyoruz. Bizim bu konuda söz hakkımız olmalı. Bunları dikkate alan bir uzlaşmaya her zaman varız” ifadelerini kullandı.

Hulusi Oral’ın kızı Beyhan Tulgar’ın mirasçısı olarak aile toplantısında yer alan torun Fethi Gurur Tulgar, iki yıldan bu yana yurtdışında çalışmakta olduğunu, geçen hafta Türkiye’ye döndüğünü ve yangın haberini aldığını belirterek, “büyük dedemin yaptırdığı bu güzel evde çıkan yangın tüm aile gibi beni de derinden üzdü, umarın diğer kuzenlerimin dilekleri yerine gelir ve ev bir uzlaşma sonucu yeniden ayağa kaldırılır” dedi.

Diğer miras sahipleri de uzlaşma ile yapılacak bir protokol çerçevesinde evin restorasyonu için belediye veya ilgili bir kuruluşla anlaşmaya varılmasını arzu ettiklerini açıkladılar.

Evin yanmasına çok üzüldüklerini belirten ev sahipleri, kendilerine yöneltilen bazı suçlamaların abes olduğunu dile getirerek, “Bu konuda Cumhuriyet Savcılığı ya da emniyetin açtığı soruşturmalarda her şeyin ortaya çıkmasını umuyoruz. Aile adına Teoman’ın yaptığı şikayet sonrası açılan soruşturma devam ediyor” dediler.

Toplantı sonrası Hulusi Oral evine giden ev sahipleri, yangın sonrası evin durumunu inceledi. Tapu kayıtlarını inceleyen ev sahipleri, evin arsasında kalan diğer mülk sahiplerinin arsa payını iade etmesi gerektiğini, koruma kurulu kararlarına uyulmasını, evin tarihi değerine gölge düşüren yapılaşmanın gözden geçirilmesini ve bu konuda verilmiş olan yargı kararlarına uyulmasını beklediklerini açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı