REKLAMI GEÇ

Hulusi Oral Konağı’nda yangın

27 Ocak 2018 Cumartesi

Denizli’nin merkezinde kaderine terk edilmiş tarihi Hulisi Oral Konağı’nda yangın çıktı. ÖSaat 13.00 sularında başlayan yangın kısa sürede tüm binayı sardı.

İstiklal Mahkemesi hakimlerinden Hulusi Oral tarafından yaptırılan ve Denizli’nin ilk bakanı unvanına sahip eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hüdai Oral’ın da yaşadığı tarihi konak, uzun süredir atıl durumdaydı.

Bir süre önce Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılmak istenen bina için aile ve belediye yetkilileri arasında bir anlaşma sağlanamamıştı. Bu nedenle sorun yargıya taşınmıştı.

MADDE BAĞIMLILARI ÇIKARDI İDDİASI
Görgü tanıklarına göre bina bir süredir madde bağımlıları tarafından mesken edilmişti. Hatta bundan kısa süre önce polise haber verildi. Bir süredir binayı kullanan bir bağımlı polis marifetiyle uzaklaştırıldı. Fakat bir kaç gün önce kimliği belirsiz başka birinin tekrar binaya girip çıktığı ileri sürülüyor. Yangının bu nedenden ötürü büyük olasılıkla insan marifetiyle çıktığı düşünülüyor.

TORUN ORAL YETKİLİLERİ SUÇLADI
Yangını haber alır almaz olay yerine koşan Hulusi Oral’ın torunu ve eski bakan Hüdai Oral’ın oğlu Teoman Oral öfkeli!.. Binanın korunmadığını iddia eden Oral, “Atatürk’ün silah arkadaşı Hulusi Oral’ın evidir burası” sözleriyle tepkisini dile getirdi. Yangın sonrası soluğu Gazi Bulvarı üzerinde bulunan Oral Konağı önünde alan Denizli Barosu eski başkanlarından Adil Demir de, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni suçlar açıklamalarda bulundu. Demir, kentin en önemli tarihi yapıtlarından birinin göz göre göre kaderine terk edildiğini iddia etti.

YIKILMA RİSKİ VAR
Tarihi binanın  şu an tamamen söndürülen ve soğutma çalışmaları süren yangının ardından çökme riski var. Polis, çevrede bir güvenlik barikatı oluşturdu.

16 ARAÇ ve 43 PERSONELLE MÜDAHALE
Denizli Büyükşehir Belediyesi Ekipleri, tarihi konağın yangınına tam 16 araç ve 43 personelle müdahale etti. İtafiye ekipleri binayı yıkılmadan ve tam anlamıyla alevlere teslim olmadan söndürebilselerde, yıkılma riski çok yüksek olarak belirtiliyor.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı