REKLAMI GEÇ

İstanbul’daki Buldanlılar kahvaltıda buluştu

14 Nisan 2014 Pazartesi

denizli-istanbul-buldanlilar-kahvaltida-bulustu-h

İstanbul’da yaşayan Buldanlılar, Genç Buldanlılar Girişimi tarafından düzenlenen kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. Egeliler Vakfı ve Buldan Platformu’nun da destek verdiği kahvaltıya katılan yüzlerce Buldanlı, memleket özlemini sahneledikleri halk oyunlarıyla dile getirmeye çalıştı.

İstanbul, yine yoğun katılımlı bir Denizli etkinliğine ev sahipliği yaptı. Etkinliğin mimarı Genç Buldanlılar Girişimi. Girişim İstanbul’daki Buldanlıları bir araya getirecek etkinlikler üretmek üzerine çalışıyor. Bunlardan birini de Pazar günü gerçekleştirdi. İstanbul Polis Okulu Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen Buldan kahvaltısına, kelimenin tam anlamıyla memleket özlemi ve hemşerilik bağları damgasını vurdu.

istanbul-buldan-kahvalti-mimarlar

MEMLEKET ÖZLEMİNİ HARMANDALIYLA GİDERDİLER
Kahvaltıya çoluk çocuk katılan 600’ün üzerinde Buldanlılara bu önemli buluşmada Denizli’nin farklı ilçelerinden hemşerileri ve komşu illerden Egeliler de eklenince, ortaya görülmeye değer manzaralar çıktı. Bunlardan en önemlisi şüphesiz efeler diyarı Denizli ve Ege’nin eşsiz halk oyunlarıydı.

_________________________________

haci-serif-don-hel

_________________________________

Organizasyonu gerçekleştiren Genç Buldanlılar Girişimi üyelerinin kahvaltıya katılan hemşerilerine bir sürprizi vardı. Girişim üyesi Buldanlılar, etkinliği organize ederken Harmandalı gösterisi için hazırlık yapmıştı. Kahvaltı sırasında bağlama, zurna ve davul eşliğinde sahneye çıkan Genç Buldanlılar Girişimi üyeleri, Harmandalı, Kerimoğlu gibi yöresel oyunları hep birlikte sergiledi. Kahvaltıya katılanların büyük bir coşku içinde izlediği ve dakikalarca ayakta alkışladığı bu ilginç gösterinin ardından sahne, neredeyse hiç boş kalmadı. Birçok Buldanlı yöresel oyunlarıyla memleket özlemini gidermeye çalıştı.

istanbul-buldan-kahvalti-kaymakamlar

HALEF SELEF BİRARADA
Dünyanın en büyük metropollerinden birinde yaşayan Buldanlıların bu önemli buluşması, Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç ve koltuğu şimdiki mevkidaşına devreden eski Kaymakam Ahmet Erdoğdu da bir araya getirdi. Kaymakamlık makamının halef ve selefi, kahvaltıda yan yana oturdu. Kaymakamların yanı sıra Genç Buldan Girişimi’nin kahvaltısına, Buldan Platformu Başkanı Fehmi Erensoy ve İstanbul Egeliler Birliği’nin Buldanlı Başkanı Hüseyin Reşit Öz de katıldı. Organizasyonun baş mimarı Buldan Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Alaiddin Kölgesiz’e etkinlik için teşekkür eden önemli isimler, birlik ve hemşeri dayanışmasının önemine vurgu yaptı.

anons

KİMLER YOKTU Kİ!
Buldanlıların kahvaltılı buluşmasında dikkat çeken noktalardan biri de gelen davetlilerin sülale lakaplarına göre salona yerleştirilmeleriydi. Kahvaltıya katılan Buldanlıları, hem salon girişindeki kayıt masasında, hem de kahvaltı masalarında lakapların bulunduğu isimlikler karşıladı. Buldanlı Çakmaklar, Gubalar, Emirhasanlar, Sakarlar, Goçullar, Coşanlar, Beyşehirliler, Mekliler, Cabalar, Güllüler, Telliler, Seyrekler, Gölgesizler, Bakkallar, Hacıevliler, Davazlılar, Ülfeliler, Hotunlar, Kanatlar, Çobanlar ve diğerleri, bu önemli kahvaltıya katılan Buldanlı sülalelerin en bilinenleri…

istanbul-buldan-kahvalti-baskanlar

KÖLGESİZ HEM ALKIŞLANDI HEM ALKIŞLATTI
Kahvaltının açılış konuşmasını yaparak davetlileri karşılayan, Avukat Alaiddin Kölgesiz, 600’den fazla Buldanlı’nın katıldığı buluşmada emeği geçenlere teşekkür etti. Etkinliğe katılan hemşerileri tarafından alkışlanan Kölgesiz, etkinliğin hazırlığında aktif olarak çalışan girişim üyelerini de tek tek sahneye çağırıp alkışlattı. Sahneye gelen Ahmet Çoban, Av. Raziye Kölgesiz, Ethem Baysal, Dr. Denizhan Karış, Av. Bilgehan Karış, Müjgan ve Aylin Baysal, Ali Cabar, Bennur Duyucu ve Berat Uslu’yla objektiflere poz veren Kölgesiz, “Bizimki oy, makam, şöhret değil memleket sevdası” diye konuştu.

istanbul-buldan-kahvalti-patlican

BALCAN KÖZLEMESİ VE YUFKA DA UNUTULMADI
Merter Polis Kongre Merkezi’nde gerçekleştiren açık büfe kahvaltıda masalara ayrıca Buldan yöresine özel lezzetler de ikram edildi. Yufkadan patlıcan közlemesine, biber ve soğan közlemesinden otlu pideye kadar birçok yöresel lezzet, davetlileri bekleyen sürprizler arasındaydı. Etkinlikte çocuklara horoz şeker de dağıtıldı.

istanbul-buldan-kahvalti-nenem

NİNENİM MEKTUPLARI YİNE GÜLÜMSETTİ
Kahvaltıya katılan Özay Gönlüm’ün yeğeni İsmail Uçar, ünlü sanatçının fenomen olan Nenemin Mektupları’nı Denizli ağzı ile okudu. 23 kitabı bulunan ve birçok şiiri ilahi olarak okutulan İstanbul’un Buldanlı ünlülerinden ‘Şair Hayrani’ mahlaslı H. Ziya Demirbaş da etkinliğe katılanlar arasındaydı. Demirbaş, davetlilere bir şiir okuyarak selam verdi.

 

Yorumlar

Süleyman Naz   -  Bağlantı 14 Nisan 2014, 23:30

Organize eden ekip,genç girişimcileri ve fikir babalarına kutlarım.Örf,anane,gelenek ve göreneklerimize yaşattıkları ve yeni genç kuşaklara aktarıldığı için çok mutluyum.Ülkemi, Türkiyemi ayak ta tutan bu birlik dayanışma ruhudur.Emeği geçenlere sayğılar, selamlarım..

ahmet çoban   -  Bağlantı 14 Nisan 2014, 21:53

Denizlihaber.com adına etkinliğimize gelen arkadaşlarımız ve editörümüz; gösterdiğiniz sıcak ilgi detaylı neşriyatınız için şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ederim. Yayın hayatınızda başarılar. Dilerim nice etkinliklerde mutlulukla bir araya geliriz….

Ahmet Çoban

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı