REKLAMI GEÇ

Onların ki pahalı bir tutku

10 Kasım 2015 Salı

denizli-engin-unal-denizli-klasik-otomobil-kulubu-baskani-hikmet-ok-h

Denizli’deki klasik otomobil tutkunları bir kulüp çatısı altında toplandı. Türkiye’nin en genç yönetimine sahip Denizli Klasik Otomobil Kulübü’nün hedefleri büyük. “Bir festival düzenlemek ve farklı modellerde araçları Denizli’de toplayabilmek” en önde gelenleri.

Yaşları hayli genç… Çoğu 25-30 yaş grubundan. Ama sahip oldukları arabalar babalarıyla yaşıt neredeyse. Pahalı tutkunun sahiplerinin elinde 1956 model otomobil de var, 1978 model de. Kimi ABD üretimi, kimi Türk malı. Ortak yanları klasik olmaları bu otomobillerin

Yaşlı arabaların genç sahipleri, kendi ihtiyaçları için harcayacakları paraların bir bölümünü klasiklere aktarırken, bir çatı altında toplanabilmek için Denizli Klasik Otomobil Kulübü’nü kurmaşlar bu yılın nisan ayında. “Alkol ve uyuşturucu bizim kulübün kapısından giremez” diyor ve modifiyeden de özellikle uzak durduklarının altını çiziyorlar. İşte kulüp üyeleri adına başkan Hikmet Ök’ün söyledikleri…

denizli-engin-unal-denizli-klasik-otomobil-kulubu-baskani-hikmet-ok-ic-2

MÜZİK VE KLASİK OTOMOBİL TUTKUSU
Sohbete sizi tanıyarak başlayalım isterseniz?

1990 doğumluyum. Daha çok müzikle ilgilendim. Ama klasik otomobil ayrı bir tutkuydu benim için. Param oldukça oraya daha çok harcıyorum. Benim için vazgeçilmez bir hobi klasik otomobiller.

Bu tutku nasıl başladı?

Dedemin 1965 model Ford Taunus marka otomobili vardı. Onunla bir arkadaş grubuna katıldım. Orada bulunanlarda İmpala, Anadol ve klasik tabir edebileceğimiz çok sayıda otomobili görünce bir kıpırtı oldu içimde. Beş yıl önce böyle başladı benim klasik otomobil tutkum.

Sizde klasik otomobil tutkusu yaratan o otomobili anlatır mısınız biraz?

Taunus, Alman üretimi, makaslı bir araç. M-17’dir. Uzun pasodur. Kısa pasolar tek kapılıdır. Türkiye’de sayısı da azdır. Bu nedenle çok değerli kabul edilir klasikler arasında.

Dedenizin gençliği, babanızın gençliği, sizin çocukluk yıllarınız bu araçla geçmiş anlaşılan…

Aynen öyle. 38 yıldır bizim ailede.

Bu kadar yaşlı bir araç… Size sorun çıkarmıyor mu? Hala kullanabiliyor musunuz?

Arada nadiren gezmeye çıkıyorum. Ama sıkça sorun yaratıyor. Bunlara bir yerden sonra alışıyorsunuz. Arızaları problem gibi görmüyorsunuz zamanla.

denizli-engin-unal-denizli-klasik-otomobil-kulubu-baskani-hikmet-ok-ic-5

65 YAŞINDA GENÇLERLE KOL KOLA
En önemli sorun sanıyorum yedek parça… Bu tür sorunları nasıl aşıyorsunuz?

Bunların üstesinden daha kolay gelebilmek için kulübümüzü açtık. Neden kulüp? Şunun için… Bir motor ustamız var, 65 yaşında. Suudi Arabistan’da uzun yıllar çalışmış mesleğiyle ilgili. 4, 5, 6 silindirli motorların hepsini teknik olarak biliyor. Hep klasiklerle uğraşmış genelde. Kulübü açınca “gel bizimle çalış” diye önerdik, kabul etti. Motor işinde bu ustayla sıkıntıyı aşmış olduk.

Kaporta işi olduğunda ne yapıyorsunuz?

İzmir’den geldi, 45 yaşlarında bir ustamız var. Piyasada bilinmedik araçlarla ilgilenmiş hep. Monte Carlo gibi klasik araçlarla ilgilenmiş. Kaportalardaki hasarı gidermede çekici ustaca kullanıyor.

Kazada kaporta öyle bir hale gelir ki, çekiç darbeleriyle düzeltmek olası değildir. Bu durumda nereden buluyorsunuz ihtiyacınız olan kaporta ürününü?

Yeni bulmanız mümkün değil. Onun için çekiçle düzeltmek gerekiyor. Çalışma sırasında çekicin sesi bir müzik gibi gelir size. Doğrultma yapılamayacak kadar hasar varsa, bu kez hurdacılarda arıyoruz o parçayı.

ÜÇ KLASİK OTOMOBİL SAHİBİ
Sizde kaç klasik otomobil var?

Üç tane… 1978 model Mercedes Benz, 1960 model Phantom Mercedes ve 1965 model Ford Taunus. Hepsine de gözümüz gibi bakıyoruz.

Babanızda da sizdeki klasik sevgisi var mı?

Var ama benim kadar tutkulu olduğunu söyleyemem. Biraz daha uzak duruyor. Daha çok yeni taraftarı.

denizli-engin-unal-denizli-klasik-otomobil-kulubu-baskani-hikmet-ok-ic

KLASİKCİLER AYNI ÇATI ALTINDA
Kulüp kuracak sayıya ulaştıysanız, klasik tutkunu hayli var demektir Denizli’de. Kulübü ne zaman nasıl kurdunuz?

5 Nisan 2015’te kurduk kulübü. Arkadaşım Ozan Karalar ile oturup konuştuk. Denizli’de bizim bakış açımızdan faaliyet gösteren bir otomobil kulübü yok. Araştırma yaptık ve 20 değişik markada klasik otomobil olduğunu öğrendik. Denizli’de en eski otomobil 1949 model Chrysler. Zaten 1949 ile 1980 aralığında Denizli’deki otomobiller.

Kaç üyesi var kulübünüzün?

Kulübümüzün şu andaki üye sayısı ise 20. Aralarında birden fazla klasik otomobil sahibi olanlar var.

Üyelerinizin sahip olduğu araçların modelleri hangi yıllara uzanıyor?

1956 model Chevrolet Bel Air, 1960 model Phantom Mercedes, 1965 model İmpala, 1978 model Chevrolet ve Mercedes ilk aklıma gelenler.

Yerli araç yok mu?

Var tabi ki… Üç tane Murat 124, iki tane de Anadol var. Biz klasikte şuna önem veriyoruz; kesinlikle modifiye olmayacak. Örneğin orijinal jantı neyse o takılıyor. O dönemde kullanılan aksesuarlar neyse onlar takılıyor. Fazlasını bulamazsınız.

denizli-engin-unal-denizli-klasik-otomobil-kulubu-baskani-hikmet-ok-ic-3

GİDERLERİ KARŞILAMANIN YOLU
Sizinkisi pahalı bir hobi değil mi?

Evet, pahalı bir hobi…

Nasıl karşılıyorsunuz giderleri?

Sahibi olduğumuz otomobilleri düğün, sünnet gibi organizasyonlara kiralıyoruz. Artı herkesin kendi işi var. Aracımıza bakabilmek için kendimizden tasarruf ediyoruz. Yani 10 lira harcamamız gerekiyorsa 5 lira harcayıp, artırdığımız parayı otomobilin giderlerinde kullanıyoruz. Arabalara yaptığımız harcamayı kendimize yapsak, kesinlikle daha sağlıklı oluruz. Ama onlar bizim çocuğumuz gibi. Bebeğe bakar gibi bakıyoruz onlara.

HURDACILAR ONLARIN DOSTU
İlla ki orijinal parça diyorsunuz da nasıl bulacaksınız 1960 model aracın parçasını?

Chevrolet en kolay bulunanı. Çünkü fabrika hala üretimde. 1965 model İmpala’nın tamponu hala daha üretiliyor. Ama onu alabilmek o kadar kolay değil, çünkü çok pahalı. Biz ne yapıyoruz? Hurdacılara, “araba mezarlığı” denilen yerlere gidiyoruz. Bakıyoruz, parça bizim işimizi görür mü görmez mi? Karar verdiğimizde alıp geçiyoruz.

Bir şekilde hurdacılar sizin dostunuz?

Evet, evet… Artık onlarla tanışıyoruz. Onlar bizim dostumuz.

denizli-engin-unal-denizli-klasik-otomobil-kulubu-baskani-hikmet-ok-ic-1

SIFIR KM OTOMOBİL Mİ, PARA HARCATAN KLASİK Mİ?
“Benim koleksiyonumda olmalı” dediğiniz otomobiller var mı?

Tabi ki var… 1959 model bir İmpala, 1977-78 model Jaguar… Bunlar koleksiyonumda mutlaka olsun istiyorum.

Bunları alabilmek için bol paranız olmak durumunda…

Elbette… Döneminin en iyi otomobili, rüya otomobilidir 1959 model İmpala. Onun hurdaya çıkmışını bile alabilmek için 50-60 bin lirayı gözden çıkarmanız gerekir. Masrafını da eklediğinizde, maliyeti 150 bin liraya kadar çıkar.

Oysa 150 bin liraya sıfır kilometre ve hayli kaliteli bir otomobil almanız mümkün…

Doğrudur ama bu bir zevk işi, keyif işi.

O zaman şöyle sorayım: Bir tarafta 150 bin lira değerinde sıfır kilometre otomobil, diğer tarafta sözünü ettiğiniz klasik sayılan eski model bir araç. Birisi masrafsız, diğeri masraf gerektiriyor. Hangisini tercih edersiniz?

Kesinlikle klasik olanı tercih ederim. Evet, ona cebimden para harcayacağım ama ona sahip olabilmenin keyfi ve özelliği anlatılamaz.

denizli-engin-unal-denizli-klasik-otomobil-kulubu-baskani-hikmet-ok-ic-4

MİLLİ BAYRAMLARDA KORTEJ YAPMAK İSTİYORLAR
Klasik tutkunlarının gezi gibi organizasyonları olur. Böyle etkinlikler düzenliyor musunuz?

İzin verilirse milli bayramlarda kortej yapmak istiyoruz. Piknik ve sergi gibi etkinlikler yapıyoruz. Diğer şehirlerde yapılan etkinliklere katılıyoruz. Ankara’da bir etkinlik vardı. Türkiye genelinde 50 zaraç katıldı. Denizli Otomobil Kulübü 10’uncu oldu. Oraya Murat 124 ile gittik. İyi ki bu araçla gelmişsiniz diye övgü aldık.

Türkiye genelinde kaç otomobil kulübü var?

50 dolayında diyebiliriz. Ama yakın gelecekte sayıları hayli artacaktır. Türkiye’de en genç yönetim kuruluna sahip kulübüz.

Aile büyükleriniz ne diyor ilgi alanınıza çokça zaman ayırmanıza?

Destekliyorlar, çünkü biz çok farklı bir yapıya sahibiz. Düzgün insanlardan oluşuyor. Alkol, uyuşturucu kesinlikle yok. Kulüp binasına alkollü girilmez. Bayan üyelerimiz de var. Eşi ve çocuğuyla geliyorlar. Dolayısıyla güzel bir ortam oluşturduk.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı