REKLAMI GEÇ

Zeybekci’den, 25 binlik konut açıklaması

Zeybekci’den, 25 binlik konut açıklaması

Ekonomi Bakanı Bakanı Zeybekci, “TOKİ tarafından yürütülen çalışmalar son şeklini almaktadır. Çok yakın zamanda kamuoyunda bunun emarelerini hep birlikte göreceğiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Eylül 2015 Pazartesi, 10:17

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Denizli ilinde yapılacak konut projeleri kapsamında arazi devir işlemlerinin son aşamasına gelindiği bildirildi. TOKİ Başkanı M.Ergün Turan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile bir araya gelerek yapılan görüşme sonrasında TOKİ’nin Denizli’de inşa edeceği konut projeleri kapsamında Maliye Bakanlığı ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile yürütülen görüşmelerde 1164 sayılı kanunun Ek-4. üncü maddesine göre arsa üretim alanları ilan edildi.

25 bin konutun inşa edileceği Merkezefendi ilçesi Salihağa ve Üzerlik mahallerinde bulunan 1 milyon 289 bin 050 metrekare alan ile Honaz’ın Kocabaş Mahallesi’nde 1 milyon 3 bin 816 metrekare, Gürlek Mevkii’ndeki 665 bin 969 metrekarelik alanlarla birlikte toplam 3 milyon 739 bin 134 metrekarelik alanın devir işlemlerinde sona gelindiği belirtildi.

Konu ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, çalışmaların devlet ciddiyeti içinde devam ettiğini, gelinen noktanın bunun bir göstergesi olduğunu kaydetti. Bakan Zeybekci, “Verdiğimiz sözümüzün arkasındayız. TOKİ tarafından yürütülen çalışmalar son şeklini almaktadır. Çok yakın zamanda kamuoyunda bunun emarelerini hep birlikte göreceğiz” dedi.

Denizli’nin Türkiye ekonomisi için bir lokomotif olduğunu belirten TOKİ Başkanı M.Ergün Turan, “Denizli TOKİ için iyi bir uygulama alanı ve iyi bir çözüm ortağı. Hem nüfuz hem arazi hem de ekonomik duruma baktığımızda Denizli çok büyük bir portansiyel. Burada hem kentsel dönüşüm hem de çok geniş bir konut çalışmasına başladık. Yaklaşık 8,5 milyon metrekarelik alanın yarısıyla ilgili devir işlemlerini tamamladık. Kısa zamanda kalan bölümü de tamamlayacağız. TOKİ olarak yöresel mimari ve Denizli’nin dinamiklerine uygun şekilde bir proje hazırlamak için de Mimari ekibimiz çalışmalarına devam ediyor” dedi.

Yorumlar

ziya tıkıroğlu   -  Bağlantı 7 Eylül 2015, 19:57

İyi olur inşallah.

deniztezcan   -  Bağlantı 7 Eylül 2015, 19:03

her secimden önce hızlı tren konut ezberledik

ali berk   -  Bağlantı 7 Eylül 2015, 11:30

ne sona gelinmesi 3 aydır tık yok hiç bir şey yok.yine seçim geldi seçim öncesi yine piyasadasın. sana inananlarada yazık.bu kadar mı saf bu insanlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı