REKLAMI GEÇ

“Makam peşinde olanların partimizde yeri yok”

“Makam peşinde olanların partimizde yeri yok”

AK parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, düzenlediği basın toplantısında ilçe adaylarının açıklanmasının ardından gösterilen tepkileri değerlendirdi. Aday gösterilmediği için tepki koyan başkanları kızdıracak açıklamalar yapan Örki, “Makam ve menfaat peşinde olan kişilerin partimizde yeri yok” dedi.

/ DENİZLİHABER / 23 Ocak 2014 Perşembe, 13:59

AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart Yerel Seçimleri ile ilgili belediye başkanlığı adaylık sürecini değerlendirdi.
Salı günü kamuoyuna duyurulan ilçe belediye başkan adaylarının, yapılan anketlere bağlı kalınarak belirlendiğini belirten Örki, “Adaylarımızın hepsi çok değerli. Çok ciddi ve hassas çalışmalar sonucunda isimler belirlenmiştir. Ve hizmetkar kadromuz ilan edilmiştir” dedi.

ADAYLAR 2 ŞUBATTA TANITILACAK
Avni Örki, adayların Denizli kamuoyuna geçen dönem olduğu gibi Dokuzkavaklar Mahallesi’ndeki Spor Salonu’nda düzenlenecek törenle tanıtılacağını açıkladı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin de katılacağı törenin bir şölen atmosferinde gerçekleşeceğini belirten Örki, “Bu hafta sonu tanıtm töreni düzenlemeyi düşünüyorduk. Ancak yetişmeyeceği için 2 şubat tarihine aldık. Adaylarımızı bir düğün ve bayram havasında Denizli kamuoyuna tanıtacağız” diye konuştu.

“500 KİŞİ DEĞİL 97 KİŞİYDİLER”
İki dönem AK Parti’den belediye başkanlığı yapan Hasan Gündüz’ün yeniden aday gösterilmemesine tepki gösteren Çallı seçmenler, akşam saatlerinde Denizli’ye gelerek İl Başkanı Avni Örki ile görüşmüştü. Örki basın toplantısında AK Parti Binası önünde yaşanan hareketli saatleri de değerlendirerek, “Bazı basın kuruluşları Çal’dan 500-200 kişi olarak yazmışlar. Ancak gelen tam 97 kişi idi. Biz arkadaşlarımızla görüştük. Gerekçesini anlattık. Başbakanımızın açıkladığı ismin arkasında olduğunuzu belirttik. Daha sonra Çallı arkadaşlarla yemeğe gittik. Çal’da abartıldığı kadar büyük tepki yok” dedi.

“MAKAM PEŞİNDE OLANLARIN PARTİMİZDE YERİ YOK”
Salı günü Ankara’da ilçe belediye başkanlarının açıklanmasının ardından Çal ve Buldan’daki tepkileri değerlendiren İl Başkanı Avni Örki, “AK Parti kitle partisi. Seçmenin yüzde 50 oyunu olan ve yüzde 15’inin üye olduğu bir parti. Kalabalık bir ailede böyle olumsuzluklar, anlaşmazlıklar yaşanması normaldir. Bu tepkiler basında yer aldığı kadar abartılı değildir. Küçük bir ailede bile bu tür fikir ayrılıkları yaşanabiliyor. İki dönem AK Parti’den belediye başkanlığı yapan bu arkadaşlarımız, aday gösterilmeyince başka bir partiden aday olmuşlardır. Makam peşinde olanların partimizde yeri yoktur” dedi.

“DP’NİN AMACI NE?”
Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik’in Demokrat Parti’den aday olmasını da eleştiren Örki, “DP ne yapmaya çalışıyor? Bizim aday göstermediğimiz belediye başkanlarının peşine düşmüşler” diyerek tepki gösterdi.

“4 ÜYE İSTİFA ETTİ”
İlçe belediye başkan adaylarının açıklanmasının ardından partiden 4 üyenin istifa ettiğini açıklayan Örki, “Açıklanan adaylara tepki gösteren 4 üyemiz istifa etti. Ancak, adaylarımızı isabetli bulan çok sayıda vatandaş da partimize üye olmuştur. Gerek Buldan gerekse Çal’da yaşanan tepkiler parti içi demokrasinin işlediğinin bir göstergesidir. Ancak yine de şapkamızı önümüze koyup istifa ve tepkileri değerlendiriyoruz. Nerede hata yaptığımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

vatandaş osman   -  Bağlantı 23 Ocak 2014, 20:06

sayın örki akşam akşam ne güldürdün beni:))) allahta seni ve partini güldürsün hahhhhhaaaa

ssg   -  Bağlantı 23 Ocak 2014, 17:37

makam+menfaat= akp

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı