Örki, Torba Yasa’yı değerlendirdi

Ak Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, geçtiğimiz hafta TBMM’de kabul edilen ve başta mimar, mühendis ve şehir plancıları tarafından eleştirilen Torba Yasa’yı değerlendi.
/ DENİZLİHABER / 15 Temmuz 2013 Pazartesi, 16:36
Seçime odaklı değil, millet odaklı millete sevdalı siyaset anlayışıyla çalıştıklarını ve Ramazan Ayında tatile çıkmak yerine, milletin çözüm bekleyen birçok meselesine çözüm getirdiklerini ileri süren Ak Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, Torba Yasa’yı değerlendirdi.
Örki, “Meclisteki yoğun mesaiden sonra Torba Kanun kabul edildi. 100bin sözleşmeli personel kadroya geçirilecek 28 Şubat mağduru Memurların geriye dönük primleri kurumlarınca ödenecek 28 Şubat döneminde görevden atılan memurların görevlerine yeniden dönebilmesi sağlanacak Sayıştay, kamu payı % 50 ve üzerinde olan her çeşit şirketi denetleyebilecek. Güngören ve Reyhanlı gibi yerlerde gerçekleşen patlamalarda ölenler sivil Şehit sayılacak yakınlarına tazminat maaş ve kamuda istihdam hakkı verilecek. Şehit ailelerine kamuda iki, yaralananların yakınlarına ise bir istihdam hakkı sağlanacak” diye konuştu.
CHP’Yİ HALKA HAVALE EDİYORUZ
Mimar, mühendis ve şehir plancılarının ‘gece yarısı operasyonu’ yönündeki eleştirilerine de cevap veren Örki, şunları söyledi: “Torba Yasanın içi müjdelerle dolu, toplumun her kesiminin talebi gözetilmiş. Başbakanımızdan ve ekibinden Allah razı olsun. Gerçi bazı müjdeler kimileri için ağıt yakmaya karalar bağlamaya neden oldu. Üyeleri bayram ederken Mimar Mühendisler Odası yönetimi neden çıldırıyor anlayamıyoruz. Bu tavırlarıyla sadece kendi menfaatlerini düşündüklerini bir kez daha ortaya koymuşlardır. Halkın talep ve isteklerinden kopuk yaşayan CHP de yasanın bu kısmı ile ilgili Anayasa Mahkemesi’ne iptal davası açacağını ifade etmiştir. CHP yi de bu tavırları nedeniyle halka havale ediyoruz.”
Yorumlar
63 yıldır iktidarda olmayan chp üzerinden siyaset yapıyorsunuz. Başbakanınızın külhanbeyi ağzıyla konuşuyorsunuz. Elbet bir gün devran dönecek bakalım o zaman ne diyeceksiniz.