REKLAMI GEÇ

Filiz: “Amacımız ayrımcılığı ortadan kaldırmak”

Filiz: “Amacımız ayrımcılığı ortadan kaldırmak”

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, engellilerin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak ve ayrımcılığı ortadan kaldırmanın insanlığın temel amacı olması gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2019 Salı, 11:49

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; “Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“Önce insan” diyen, insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören herkesin engellilerin sorunlarıyla yakından ilgilenmek durumunda olduğunu belirten Filiz, “Bütün insanları, bütün insanlığı kucaklamayan, insanlığa aynı gözle bakmayan hiçbir anlayış insani ve vicdani olamaz. Engelli bireylerimizin toplumsal yaşama tam katılımlarını sağlamak, ayrımcılığa maruz kalmayan, fırsat eşitliğinden yararlanan, haklarını kullanabilen bireyler olmalarına imkan vermek en temel amacımızdır” dedi.

Engellilerin meselelerini, sıkıntılarını hatırlamanın, başarılarının farkına varmanın sadece bir günün sınırlarına hapsedilmeyecek kadar önemli olduğuna dikkat çeken Filiz, “Maalesef bugün Dünya’nın birçok ülkesinde engellilerin dışlandığını, yok sayıldığını, ihmal edildiğini ve ikinci sınıf insan muamelesi gördüklerini üzülerek müşahede ediyoruz. AK Parti olarak engelsiz bir dünya için mücadele veriyoruz. Biz engelli vatandaşlarımıza yönelik sosyal politikalarımızı yardım eksenli değil, hak eksenli bir anlayışla şekillendirdik. Bu sürecin en büyük hasılası ise, ülkemizde engelli vatandaşlarımıza yönelik bakış açısının, zihniyetin kökten değişmesidir. Yapılan çalışmaları bir lütuf olarak değil uzun süredir eksikliği hissedilen hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak değerlendiriyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla milletçe engellilik konusu karşısında daha sorumlu, bilinçli ve duyarlı davranmak zorunda olduğumuzun altını bir kez daha çizmek istiyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı