REKLAMI GEÇ

Filiz, “AK Parti terbiye ve ruh siyasetidir”

Filiz, “AK Parti terbiye ve ruh siyasetidir”

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda yaklaşık 1.500 kişiye seslendi. Siyasetin uzun soluklu bir maraton olduğunu hatırlatan Filiz, “Teşkilatlar kendini dinç ve zinde tutmalı” dedi. Teşkilatlara görevlerini hatırlatan Filiz, “AK Parti terbiye ve ruh siyasetidir. Buna uygun davranılmalıdır” diye konuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Kasım 2019 Salı, 16:09

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’na eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Meclis Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Pamukkale Belediyesi Başkanı Avni Örki, Kadın Kolları Başkanı Nurcan Dalbudak, Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Akbulut, Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, Merkezefendi İlçe Başkanı Ekrem Başer, eski milletvekilleri Mehmet Yüksel ile Mehmet Salih Erdoğan, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve 1.500 dolayında partili katıldı.

Birlik ve beraberlik vurgusunun öne çıktığı İl Danışma Meclisi Toplantısı’na gösterilen ilgi dikkat çekti.

“KİŞİSEL HESAPLARIN AK PARTİ’DE YERİ YOKTUR”
İl Danışma Meclisi’nin açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Necip Filiz yaptı. 2023 hedeflerine doğru giderken ‘Birlik, Dirlik ve Kardeşlik için Yeniden Yollara Düşme Vakti’ dediklerini ifade eden Filiz, “Bizim en büyük özelliğimiz, gönül bağıyla birbirimize bağlı olmamızdır. Birlik ve bütünlüğü her şeyin üzerinde tutmamızdır. Kişisel hesapların, sen-ben çekişmelerinin AK Parti’de yeri yoktur, olmamalıdır. Herkes milletimizin omuzlarımıza yüklediği kutsal emanetin aynı derecede sahibidir, sorumlusudur, takipçisidir. Mahalle başkanlarımızdan başlayarak, ilçe teşkilatlarımıza, il teşkilatlarımıza, genel merkez organlarımıza, belediye meclislerimize, Türkiye Büyük Millet Meclisi Grubumuza kadar AK Parti’nin hücrelerini oluşturan birimlerde görev alan herkes bu ekibin vazgeçilmez bir parçasıdır” dedi.

AK Parti’nin davasının büyük olduğunu vurgulayan Başkan Filiz, “Bunun karşısında bizim adımızın, sanımızın, unvanlarımızın, mevkilerimizin hiçbir önemi yoktur. Dahası; davası olmak, çoğu zaman bir şeylere sahip olmaktan ziyade, bir şeylerden feragat etmeye tekabül eder. İnsanların hayatta değişik öncelikleri vardır. AK Parti’ye gönül verenler için, birinci öncelik bu ülke ve bu millet için sahip olduğu ideallerdir. Türkiye’nin dava adamlarına ihtiyacı vardır. Dava adamları şunu çok iyi bilirler ki; aslı olan davamızdır. Büyük davalar, büyük adamlarla yürür. Büyük davalar, fedakâr ruhlu, ahlaklı, erdemli insanların omuzlarında kemale ulaşır. Bizler siyaseti bir rant, makam veya koltuk olarak görmüyoruz. Siyasetin sığınacağı tek liman ahlaktır. Ahlaktan yoksun bir siyaset; vatana da millete de hiçbir yarar sağlamaz. Aksine kaybettirir. Siyaset; ‘bana ne verecek değil, ben topluma ne vereceğim’ demektir” diye konuştu.

“AK PARTİ SİYASETİ, TERBİYE VE RUH SİYASETİDİR”
AK Partilinin her şeyden önce bir hizmet insanı olduğuna dikkat çeken Necip Filiz, “İhtiyaç sahibi herkese gücü yettiğince yardımcı olur. Aç olanı doyurmayı, çıplağı giydirmeyi, bilmeyene öğretmeyi, mazlumu korumayı, zalimin zulmüne mani olmayı bir insanlık görevi bilir ve gereğince hareket ederek bu doğrultuda hizmet eder” dedi.

Modern insanın yakasına yapışmış en büyük hastalıklardan birinin de kibir olduğuna dikkat çeken Filiz, “Hep kendini üstün görme, çok önemli sanma, hep insanlardan farklı ve özel görme bir hastalık gibi insanların ruhunu kemirir. AK Parti siyaseti, her şeyden önce bir terbiye ve ruh siyasetidir. Bu terbiyede tevazu vardır. Bu terbiyede milletin içinde, milletin bir ferdi olduğunu asla unutmadan ve bu milleti millet yapan manevi dinamiklere bağlı kalarak, siyaseti bir ahlak ve irfan zemininde yürütmek vardır. Bu terbiyede mevki ve makamların sahte pırıltılarına karşı inancın, tevazunun ve ahlakın donanımı vardır. Bu terbiyede lükse, israfa, gösterişe, şımarıklığa ve kibre itiraz edip, paylaşmada, kardeşlikte, yardımlaşma ve dayanışmada yarış vardır. AK Partili kardeşim, hiçbir zaman kendini partisinin önüne koymaz. Kendini partisinden önemli görmez. Bu millet kendisi için değil, kendisi bu millet için vardır. Kendi egosunun zindanına mahkum olup kalanlar, özgürlük şarkıları söyleyemezler. AK Parti’de siyaset yapanlar, başarılar karşısında şımarmaz” dedi.

“KENDİMİZİ ZİNDE VE DİNÇ TUTMALIYIZ”
Seçilmiş insanların görevlerinin hakkını vermek zorunda olduğunu ifade eden Filiz, bu tür buluşmaları önemsediklerini kaydetti.

Siyasetin uzun soluklu bir maraton olduğun vurgulayan Filiz, “Teşkilat olarak kendimizi zinde ve dinç tutmalıyız. Yarınlarımıza daha güzel bir Denizli, daha güzel bir Türkiye bırakabilmek için daha çok çalışmalıyız. AK Parti’de makamların, mevkilerin önemi yoktur. Önemli olan bu gök kubbede yarınlara hoş bir sada bırakabilmektir. AK partili olmak demek: değişime cesaret edebilmek ve değiştirebilmek demektir. Bu ruh, Türkiye’ye yeni bir ufuk, Türk halkına ise yeni bir umut kazandırmıştır” dedi.

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda milletvekilleri ve parti yöneticileri de söz aldı, katılımcılara seslendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı