REKLAMI GEÇ

Filiz’den Kadın Hakları Günü mesajı

Filiz’den Kadın Hakları Günü mesajı

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; Kadın Hakları Günü ve 5 Aralık 1934’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2019 Perşembe, 13:47

Kadınların hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de karar alma mekanizmalarında daha çok yer almaları gerektiğini belirten Filiz, bu konuda yapılan düzenlemeler kadının toplumdaki saygınlığını artırdığını ifade etti.

Filiz, “Kendilerini ‘ileri’ demokrasinin beşiği olarak takdim eden birçok ülkeden seneler önce kadınlarına seçme-seçilme hakkını vermiş bir devlet olarak gururluyuz. Kadınların her meslekte ve özellikle siyasi hayatta daha çok ve daha etkin yer alabilmesi, yönetimde ve siyasette kaliteyi beraberinde getirecektir. Kadınların seçme ve seçilme hakkını kullanarak siyasi hayatın içinde yer almasıyla, siyasi hayat nezaket ve zarafet kazanmıştır. Kadınlarımız siyasette güçlendikçe ekonomik ve toplumsal alanda da güçleneceklerdir” dedi.

İslam’ın kadına gerçek değerini, gerçek hürriyetini kazandıran bir din olduğuna vurgu yapan Filiz, “İslam tarihine göz atıldığında Hz. Hatice’nin ticaretle uğraşan, Hz. Ayşe’nin müçtehit olduğu görülecektir. Türk toplumunun gelişip yükselmesinde kadınlarımızın katkısı büyük olmuştur. Gerek Cumhuriyetin kuruluşundan önce, gerekse sonra başarıları ile tarihe geçen analarımız bu günlere gelmemizi sağlamıştır. Topraklarına bile Anadolu diyen bir kültürden. ‘Kadın insandır, erkek insanoğlu’ diyen bir gelenekten gelen bizler, kadına verilen değeri en üst seviyeye çıkarmak durumundayız. Tarihimize baktığımızda Hayme Anaları, Melike Hatunları, istiklalin sembolü Nene Hatunları, yakın geçmişimizde ise 15 Temmuz gecesi namlulara meydan okuyan Cennet’leri, Şerife’leri, Ayşe’leri görürüz. Zira bu ülkenin mücadeleci kadınları, demokrasinin ve özgürlüklerin ne kadar vazgeçilmez olduğunun en yakın şahitleridir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı