REKLAMI GEÇ

Denizli’nin adını lekelemesin

Denizli’nin adını lekelemesin

AK Parti’nin hukukçu Denizli İl Başkanı Avni Örki, DHKP-C örgütüne yönelik operasyonlarda bazı avukatların da tutuklanmasını eleştirip, destek veren CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’e sert tepki gösterdi.

/ DENİZLİHABER / 23 Ocak 2013 Çarşamba, 17:06

AK Parti’nin hukukçu Denizli İl Başkanı Avni Örki, “DHKP-C’ye yönelik yapılan operasyon her nedense İlhan Cihaner’i çok rahatsız etmiştir. Bu rahatsızlığını arama yapılan yere giderek basının karşısına geçip açık bir şekilde de ilan etmekten de çekinmemiştir. Cihaner, Denizlili olmasa da Denizlililer’in oyu ile meclise gitti. Denizli’nin adını lekelemektedir” dedi.

Avukat olan Ak Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, yaptığı yazılı açıklamada, DHKP-C’nin DYP Şişli binası önünde nöbet tutan polis memurunun şehit edilmesi, iki jandarma erinin İstanbul Maslak’ta İl Jandarma Alay Komutanlığı giriş kapısı önünde gece nöbeti tutarken şehit edilmesi, Taksim Gümüşsuyu Caddesi’ndeki polis noktasına bombalı eylem sonucunda 2 polis memurunun şehit olması, 1 sivilin ise hayatını kaybetmesi gibi yaptığı eylemlerle Türkiye, ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği’nin ‘Terör Örgütleri’ listesine girdiğini belirterek, “DHKPC ye yapılan operasyonların karşısında olan yani örgüte destek mahiyetinde duruş sergileyen CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, bu durumu Türkiye’ye ve Denizli halkına nasıl izah edebilecek merak ediyorum. Cihaner, aynı zamanda şehit cenazesi yerine terörist cenazesine gitmeyi tercih eden CHP milletvekili Hüseyin Aygün ile kol kola program yapmaktan da çekinmemektedir. Bunu kendi ideolojisine uygun görebilir, ancak Denizli milletvekili olarak Denizli halkı bu durumu kesinlikle hazmedememektedir. İlhan Cihaner, kendisine oy veren Denizlililerin hassasiyetlerine uygun davranmalıdır. Zira her ne kadar Denizlili olmasa da, adının başında Denizli milletvekili yazmaktadır. Cihaner, Denizli’nin adını lekelemektedir. Cihaner, katıldığı faaliyetlerde mümkünse ‘Denizli’ adını kullanmasın” görüşlerini savundu.

CİHANER NE DEMİŞTİ?
CHP Denizli Milletvekili Cihaner, Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi 11 avukatın önceki günkü duruşmasını takip etmiş, 9 avukatın tutuklanması sonucu duruşma sonucu basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “2003’te verildiği iddia edilen bir emrin, 2013’te Ürgüp’te yerine getirildiğini iddia ediyorlar. 11 çelik kapıyla başlayan dezenformasyon, medyaya el altından servis edilen belgelerle devam ediyor. Lütfen sizlere bu belgeleri servis edenleri deşifre edin. Deşifre edin ki, bir gün bunlar sizin başınıza gelmesin” demişti.

Yorumlar

Özcan   -  Bağlantı 25 Ocak 2013, 15:12

bu anlayışa yorum yazmaya gerek yok

emder   -  Bağlantı 24 Ocak 2013, 23:44

Sayın Örkil, içeri alınan meslektaşın avukatlar Natoyu mahkemeye verenlerdir, halbuki bu bu nato kuranda bahsi gecen zalimler kavmi Toplumudur.İstersen kuranı aç oku.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı