REKLAMI GEÇ

2009’da Andımız ile ilgili o sinyali vermişti

2009’da Andımız ile ilgili o sinyali vermişti

Türkiye,ilk ve orta dereceli okullarda Andımız törenlerinin kaldırılmasını tartışırken, akıllara Denizlihaber.com’un Türkiye gündemine oturan 2009’daki özel bir röportajı geldi. O sıralar Ak Parti İl Başkanlığı yapan Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Denizlihaber’everdeği özel röportajda Andımız’a atıfta bulunak “Bırakın ne mutlu kürdüm desinler” demişti.

/ DENİZLİHABER / 17 Ekim 2013 Perşembe, 10:00

Takvimler 11 Ağustos 2009’u gösterirken, Denizlihaber.com dönemin Ak Parti İl Başkanı Bilal Uçar ile açılım konusunda özel bir röportaj yapmış, Uçar’ın o röportajdaki sözleri Türkiye gündemine oturmuştu.

Şimdi Ak Parti Denizli Milletvekili olan Uçar’ın o sözlerinin üzerinden 4 yıl sonra Türkiye Andımız’ın kaldırılması kararını tartışıyor. Denizlihaber.com’un o gün yaptığı röportajın satır aralarına bakıldığında, Ak Parti’de o günlerde hakim görüşün Andımız’ın kaldırılması yönünde olduğu anlaşılıyor.

Denizlihaber.com’un 11 Ağustos 2009’da yayınladığı röportajda Uçar, açılımla ilgili görüşlerini açıklarken, Türkiye’de demokrasinin daha işler yapıya bürünmesi gerekliliğinin altını çizmiş, yeterli oyu alması halinde, o günlerde adı DTP olan BDP’nin bile iktidar olabileceğine dikkat çekmişti.

İnsanlara Türk kimliği dayatmasının demokratik ölçülere sığmadığına vurgu yapan Uçar, Andımız’a atıfta bulunarak “Bırakın ne mutlu kürdüm desinler” ifadesini kullanmıştı. Uçar’ın özellikle bu sözleri önce Denizlihaber.com’un, ardından Denizli basınının ve çok geçmeden de Türkiye medyasının ana sayfaları ve ana haber bültenlerine taşınmıştı.

Gündem yaratan o röportajda Uçar “Ne mutlu kürdüm diyen varsa, bırakın desin. Hayır sen Kürt değilsin. Karttı, kurttu, kürt oldu politikası mı yapalım? Şu ana kadar yok saydık da ne oldu? Türkiye’deki iç barışı sağlarsak inşallah 3-5 yıl içinde büyük Türkiye olacağız. Buna hep birlikte yaşayacağız inşallah” diye konuşmuştu.

İŞTE BİLAL UÇAR’IN ÇOK TARTIŞILAN O RÖPORTAJI

anons

Yorumlar

alican kaya   -  Bağlantı 18 Ekim 2013, 19:23

yahu anlamadığım şey demokrasi ağızda değil faaliyette olması gerekmez mi? bu yaptıkları faaliyet değil resmen bölünmüşlük başka bir etnik kökene ayırdın olmaz olamaz ayıp yaptıkları

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı