REKLAMI GEÇ

Zeybekci “Bu sefer terör bitecek”

Zeybekci “Bu sefer terör bitecek”

Denizli Ak Parti Milletvekili ve MKYK üyesi Nihat Zeybekci, terörün bu sefer biteceğine inandığını belirterek, “Türkiye sessiz bir dua halinde, 787 bin kilometrekaresi ile kardeşlik iklimini özlemle bekliyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 9 Şubat 2013 Cumartesi, 16:45

Denizli Ak Parti Milletvekili ve MKYK üyesi Nihat Zeybekci, Basın İlan Kurumu Denizli Şubesi’nin Denizli Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte düzenlediği Cumartesi Buluşmaları’nın konuğu oldu. Çamlık Ofis’te düzenlenen kahvaltılı sohbet toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ak Parti Denizli Milletvekili ve MKYK üyesi Nihat Zeybekci, TBMM’deki yasama çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Terörün finansmanıyla ilgili kanunun genel kuruldan geçtiğini söyleyen Zeybekci, Türkiye’nin terörün sonlandırılmasına, barış ve kardeşlik ortamına hiçbir dönemde olmadığı kadar yakın hale geldiğini söyledi.

“BU SEFER TERÖR BİTECEK”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın terörün sonlandırılması için önemli bir risk aldığını belirten Zeybekci, “Bu sefer terör bitecek. Buna inanıyorum. Terörle mücadeleye bu zamana kadar 400 milyar dolar harcadık. Ekonomik gelişmenin terör nedeniyle sekteye uğramasından kaynaklanan zarar da hesap edilirse trilyonlarca dolarlık bir kaybımız var. Başbakanımız, terörün sona erdirilmesi adına attığı adımlarla siyasi risk almıştır. Alınan risk için Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Halkımız da bu çabanın iyi niyetli bir adım olduğunu anlamış ve desteğini ortaya koymuştur. Toplum, ülkenin bu prangadan kurtulması için dua etmekte ve çabaları desteklemektedir. Ben bu kez sonuç alınacağına ve terörün artık sona ereceğine inanıyorum. Yereldeki görüşmelerimizden biliyorum ki, Türkiye sessiz bir dua halinde 787 bin kilometrekaresi ile kardeşlik iklimini özlemle bekliyor. Terör sona ererse Türkiye tüm hedeflerini revize edecek, bu ülkenin her yerinden bolluk, bereket, huzur, kardeşlik fışkıracak” dedi.

“REFERANDUM BEKLEMİYORUM”
Anayasa çalışmaları ve başkanlık sistemi ile ilgili soruları yanıtlayan Zeybekci, Anayasa Komisyonu’nun yazım çalışmalarını sürdürdüğünü, yeni Anayasa’nın TBMM’de uzlaşmayla kabul edileceğine inandığını belirterek, “Bir referandum beklemiyorum. TBMM’nin Anayasa’yı makulde buluşarak kabul edeceğine inanıyorum. Yeni anayasanın içinde başkanlık sistemini barındıracağını düşünmüyorum” diye konuştu.

CHP’Yİ ELEŞTİRDİ
CHP’yi de eleştiren Zeybekci, Türkiye’nin en büyük probleminin muhalefet problemi olduğunu söyledi. Zeybekci, “Muhalefetin iktidar olabileceği beklentisi yok. Milletin iktidar vereceğine onlarda inanmıyor. Böyle bir gayeleri, amaçları yok. Bunlar birilerinin uydurması değil, iktidara gelme politikaları bu. Milletin temsilcilerinin elinden asker iktidarı alacak, bunlara verecek” dedi.

“10 MİLYON TURİST HEDEFİMİZ VAR”
Büyükşehirin Denizli’nin tamamını kapsayan yapısının, ilin her köşesinin aynı anda gelişmesi amacı taşıdığını belirterek, gerek kentte yaşayan, gerekse kırsal kesimdeki vatandaşların değişimden eşit şekilde faydalanacağını söyledi. Denizli’nin parlak bir geleceği olduğunu ifade eden Zeybekci, “Büyükşehirin sınırlarının büyük olması, bu sayede yaşanacak gelişmenin Denizli’nin tamamına, eşgüdümlü bir şekilde yansıması amacı taşıyor. Denizli’de yaşayan herkes, büyükşehirin getireceği gelişmeden eşit şekilde istifade edecek2023 yılında 10 milyon turist hedefimiz var. Bunun gerçekleştiğini hep birlikte göreceğiz. 2023’te nüfusumuz 1,5 milyona ulaşacak. İstihdam ihtiyacına termal ve turizm sektörü cevap verecek” diye konuştu.

İZMİR’E GÖNDERME YAPTI
Ege Bölgesi’nde etkili olan şiddetli yağışın, Denizli’de sel ve su baskınlarına yol açmadığına dikkat çeken Zeybekci, “Bu kentte yaşayan herkes bu yağışın daha azının, şehirde nelere yol açtığını hatırlar. Altyapı çalışmalarımız kentte yaşamı olumsuz etkilese de, insanımızın gösterdiği sabrın sonuçları şiddetli yağışlarda ortaya çıkmıştır. İzmir’de ise yağışların yol açtığı sel baskınlarını gördük. Dileriz orada yaşayan vatandaşlarımız da, yağmurun felaket değil, rahmet getirdiği bir kentte yaşamanın ayrıcalığına sahip olurlar” dedi.

Yorumlar

ahura mazda   -  Bağlantı 10 Şubat 2013, 21:53

Sayın Zeybekçi iktidarınız döneminde Yunan açılımı yaparak onların karasularını 12 mile çıkarmalarına izin verilerek 16 Türk adası yunanlılara geçmiş bulunmakta, Umarım İmralı açılımınız buna benzemez, Başarılar dilerim.

abdi küçük   -  Bağlantı 10 Şubat 2013, 21:18

abdullah abin sayesinde bitecek

ramiz   -  Bağlantı 10 Şubat 2013, 01:00

sayın vekilime yaptığı çalışmalardan dolayı çok teşekkür ederim A K P Lİ olmaktan gurur duyuyorum başkanımızı çok seviyorum saygılar sayın vekilim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı