REKLAMI GEÇ

“Kadını istihdama kazandırmalıyız”

“Kadını istihdama kazandırmalıyız”

Memur-Sen il temsilciliği Kadın Kollarının düzenlediği toplantıya katılan TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi Ak Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, “ Aile bütünlüğünü koruyarak kadını istihdama kazandırmak istiyoruz”dedi.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2013 Salı, 18:32

TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi Ak Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Memur-Sen’in düzenlediği toplantıya katıldı. Memur-Sen’de bağlı 11 iş kolunda çalışan kadınların  katıldığı toplantıda,  kadınların istidama kazandırılması ile ilgili görüşlerini açıklayan Dalbudak,  “Yasal düzenlemelerle çalışan kadınların korunması ve sorunlarının çözümlenmesi için çalışma yaşamında koşulların iyileştirilmesi yönünde de düzenlemelere gidilmiştir. Kadının çalışma yaşamına katılması için kadının geleneksel sorumluklarının bir ölçüde de olsa azaltılması ve iş yaşamıyla uyumlaştırılmasına çalışılmaktadır. Kadının iş yaşamına katılması , ekonomik anlamda güçlü olması önem arz etmekte” dedi.

Dalbudak, konuyla ilgili  şu bilgileri verdi: “Bununla ilgili ÇVSGB doğum izninin 24 aya çıkartılması, doğum iznine ayrılan kadının doğum izninden sonra tekrar işe alınması zorunluluğu, yarı zamanlı ve kısmi zamanlı çalışma, çocuk sayısına göre emeklilik yaşının kademelendirilmesi, kamu kurumlarında kreş zorunluluğu, çocuk yardımlarının arttırılması gibi konular  üzerinde çalışmalar devam etmektedir. Bütün bu çalışmalarda ki temel hedefimiz aile bütünlüğünü koruyarak kadını istihdama kazandırma.”

Honaz Meslek Yüksekokulunda sanat topluluğu öğrencileri tarafından hazırlanan “kadın olmak” konulu  panele, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Honaz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr Oğuz Karadeniz, PAÜ öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağla Ünlütürk Ulutaş, Girişimci Kadınlar Derneği Yön. Kur. Üyesi, Av. Jülide Keleş Yarışan, Soroptomist Kulübü Yön. Kur. Üyesi Psg. Şebnem Dal Üzülmez, Honaz Belediye Bşk. Turgut Gülen, Öğr.Grv. Selin Ünal Çimçek, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Sanat Topluluğu öğrencilerine, konuya gösterdikleri hassasiyetten ve böyle bir etkinlik etkinlik yapmalarından dolayı tebrik ve teşekkürlerini iletti. TBMM’nin en genç kadın milletvekili olarak öğrencilerimizle daha çok biraraya gelmek istediğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı