REKLAMI GEÇ

“Engelliler yalnız değil”

“Engelliler yalnız değil”

AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, Beyaz Baston Körler haftası nedeniyle açıklama yayınladı. Yüksel; “Engelli vatandaşlarımıza yönelik atılan adımlar ve çıkartılan yasalar sayesinde akılcı çözümler üretmeye devam ediyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 8 Ocak 2014 Çarşamba, 13:26

Beyaz Baston Körler Haftası dolayısıyla yazılı mesaj yayınlayan AK Parti Denizli Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Yüksel, “Her çağda özgürleşmenin çeşitli araçları vardır. Bütün çağlar boyunca baston da gözleri göremeyenlerin bağımsızlaşmasını ve özgürleşmesini simgeleştiren en önemli araçtır. Basit bir değnekten evrimleşerek baston haline gelen nesnenin beyaz baston oluşunun öyküsü 20. yüzyılda başlamıştır” dedi.

Yüksel açıklamasını, “1921 yılında bir trafik kazası sonucu kör olan bir fotoğrafçı, çevredekilerin kendisinin kör olduğunu anlaması ve dikkat çekici olması için bastonunu beyaza boyayarak Londra sokaklarında dolaşmaya başlar. Bu deneyim o denli başarılı olur ki, 1931 yılında Fransız Körler Örgütü, körlerin bastonunun beyaza boyanmasını ve beyaz baston adıyla simgeleştirilmesini kararlaştırır. Bu uygulama giderek yaygınlaşmış ve gözleri görmeyenlerin kullandığı baston, beyaz baston olarak anılmaya başlamıştır” şeklinde devam etti.

“ ENGELLİLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK İNSANİ BİR GÖREVDİR”
Milletvekili Yüksel, yazılı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Her yıl 7–14 Ocak tarihlerinde resmi ve sivil çeşitli kuruluşlar yaptıkları etkinliklerle göz sağlığının önemini vurgulamakta, görme engelli kişilerin bu durumdan kaynaklanan sorunlarına çözüm yollarını tartışmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın problemlerini çözmek, onlara sahip çıkarak sorunlarına ortak olmak insani bir görevdir. Engellilerin sorunlarına çözüm üretmek ve tüm hizmetlerden eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlayacak imkânları sunmak, birey olarak hepimizin öncelikli görevidir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı