REKLAMI GEÇ

Zeybekci MYK’ya giremedi

Zeybekci MYK’ya giremedi

Denizli’nin umutla beklediği, AK Parti yeni MYK’sına yönelik çalışma tamamlandı. Pazar günü yapılan kongrede 50 kişilik MKYK’ya giren Denizli Milletvekili Zeybekci, umut edilenin aksine Başbakan’ın Erdoğan’ın A Takımı’na giremedi.

/ DENİZLİHABER / 5 Ekim 2012 Cuma, 10:04

Ak Parti’nin Parti Meclisi niteliğindeki Merkez Karar Yürütme Kurulu’na Pazar günü yapılan 4. Olağan Genel Kurul’da delgelere sunulan tek liste içinde giren Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli’de hem sevinç hem de A Takımı beklentisi yaratmıştı.

Uzun süreden beri siyasi kulislerde Zeybekci’nin Başbakan Erdoğan’la olan samimi bağ sayesinde Erdoğan’ın yeni A Takımı içine girip, parti üst yönetiminde de görev alabileceği konuşuluyordu. Hatta Zeybekci, son genel kurulun ardından Denizli’nin ülke siyasetinde aktif rol oynaması gerektiğine yönelik görüşlerini yinelemişti.

Bu nedenle Denizli, Başbakan Erdoğan’ın yeni A Takımı, yani Ak Parti MYK’sının şekillenmesine odaklanmıştı. Ak Parti’nin yeni yönetim kurulu belli oldu. Ancak beklentilerin aksine Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Erdoğan’ın A Takımı içinde şimdilik yer bulmadı. Öte yandankısa süre önce partiye katılan numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu gibi isimler Ak Parti’de genel başkan yardımcılığı koltuğuna oturdu.

Kabine umudu
2011’de yapılan son genel seçimler öncesi, Belediye Başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekili adayı olunca kurulacak ilk kabinede bakan olacağı hem yerel hem ulusal medyada sıkça konuşulmasına rağmen Zeybekci kabinede görev almamıştı.

İl Başkanı da açıklamıştı
Seçim sürecinde yüksek bir beklentiye yol açan Zeybekci’nin bakan olabileceği umudunun gerçekleşmemesi nedeniyle İl Başkanı Avni Örki de “Seçimlerde bakanlık için çalıştık. Bizim için güçlü bir beklentiydi ama olmadı” açıklamasını yapmıştı.

TBMM’de görev almayınca…
Zeybekci’nin kabinenin yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin hiçbir komisyonunda da yer almaması, beklentilerin özellikle 4. Olağan Genel Kurul’da yoğunlaşmasında etkili olmuştu. Siyaset koridorlarında “TBMM’de görev almaması Zeybekci’nin parti içinde önemli bir role getirelebileceği anlamına gelebilir” tarzındaki siyasi söylemler çokça duyulmaya başlamaştı. Ancak yüksek beklentiler ne yazık ki yine gerçekleşmedi.

Muhalefet komple A Takımında
Denizli’nin şu anda 2 milletvekili ve 2 siyasetçisi partilerinin A Takımlarında görev yapıyor. Bilindiği üzere CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin ve MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan partilerinde Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütüyor. Uzun yıllar İşçi Partisi’nin Denizli İl Başkanılğı görevini yürüten Mustafa Güleç de A Takımı’nda. Güleç, partisinin dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı. Denizli’nin A Takımı kadrosundaki isimleri bulunla da sınırlı değil. Denizli eski milletvekillerinden Hasan Erçelebi Demokratik Sol Parti’nin halen Genel Sekreterliği görevini yürütüyor.

Yorumlar

hayalgibi   -  Bağlantı 5 Ekim 2012, 01:16

erdoğan’ın zeybekçi’ye güvenmediğinin açık kanıtı bu işte.zeybekçi’nin ani çıkışları ve bazı söylemleri onu bu önemli görevleri almasında engelliyor.daha çok kaybeder böyle giderse.

levent   -  Bağlantı 4 Ekim 2012, 23:39

vekilim belediyedeyken daha iyiydi vekil oldu daha bugüne kadar yazdıklarımıza hiç yanıt vermedi ama tavas pınarlardansan eşi dostuysan biryerlere geldin yoksa hiç cevap alamazsın ben hala hiç yanıt alamadım.artık ulaşılamaz oldu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı