REKLAMI GEÇ

AK Parti Denizli’de 20’de 16 yaptı

AK Parti Denizli’de 20’de 16 yaptı

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri Denizli’de Ak Parti’nin ezici zaferiyle sonuçlandı. İlklerin yaşandığı seçimde kentin ilk büyükşehir başkanlığı, yeni kurulan iki büyük ilçenin belediye başkanlıklarını alan Ak Parti MHP ve CHP’ninin kalelerini de yıktı.

/ DENİZLİHABER / 31 Mart 2014 Pazartesi, 18:13

Denizli, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri sonuçlarını konuşuyor. Kiminde şok, kiminde sevinç hakim. Seçimin kaybedenleri çeşitlendirilebilir ama Denizli’deki galibi belli; AK Parti. Ak Parti, Denizli’de 30 Mart Seçimleri’nde resmen ezici bir zafer yaşadı.

20’DE 16 YAPTI
AK Parti Büyükşehir ve 19 ilçe belediye başkanının belirlendiği seçimlerde, 20 hedeften 16’sına ulaştı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı, yeni kurulan Merkezefendi ve Pamukkale Belediye Başkanlıkları gibi çok önemli üç mevkiyi kazanan Ak Parti, Kuzey’den Güney’e diğer 13 ilçeyi de kazanarak, kent haritasını neredeyse tamamiyle sarıya boyadı.

MUHALEFETİN KALELERİNİ YIKTI
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çivril, Güney, Sarayköy ve Serinhisar gibi kalelerini kazanan Ak Parti, Kale ve Babadağ’ı MHP’nin elinden almayı başardı.

İKİ DEĞİŞİM KAYBETTİRDİ
Buldan ve Çal’da özellikle Zeybekci’nin istemediği öne sürülen mevcut belediye başkanlarını aday göstermeyip yerine yeni isimlerle 30 Mart’a giden Ak Parti bu iki ilçede kaybetti. Buldan’ı CHP, Çal’ı ise MHP’li aday kazandı.

BÜYÜKŞEHİR YARIŞINDA 19’DA 14 YAPTI
Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan, 19 ilçenin 14’ünde sandıktan birinci çıktı. Başa baş mücadele ettiği CHP’li rakibi Kazım Arslan ise, yalnızca Bekilli, Buldan, Çal ve Sarayköy’de Zolan’ı geride bıraktı.

BELEDİYE MECLİSİ’NDE DE 20’DE 16
Ak Parti, yalnızca büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıklarının yanı sıra belediye meclisi seçimlerinde de il genelinde başarı elde etti. Ak Parti belediye meclis oylarında yalnızca Çivril, Buldan, Bozkurt ve Çal’da rakiplerinin gerisinde kaldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı