REKLAMI GEÇ

AK Parti ilçe adaylarını neden açıklamıyor?

AK Parti ilçe adaylarını neden açıklamıyor?

AK Parti’de ilçe belediye başkan adaylarının açıklanması geciktikçe, aday adayları ve parti teşkilatlarındaki sabırsızlık artıyor. Peki beklenen açıklama neden yapılmıyor, adayların ilan edilmesi neden gecikiyor? Siyasi kulislerde konuşulanlara göre, bu AK Parti’nin seçime yönelik bir taktiği.

/ DENİZLİHABER / 13 Ocak 2014 Pazartesi, 12:49

AK Parti, 81 ilde belediye başkan adaylarını ilan etti. Ancak ilçe adaylarının açıklanması hem aday adaylarının, hem de parti teşkilatlarının beklediğinden fazla gecikti. AK Parti’nin ilçelerdeki adaylarını neden açıklamadığı konusunda siyasi kulislerde birçok yorum yapılıyor. Kimine göre, aniden patlak veren 17 Aralık soruşturması ve devamında yaşananlar süreci sekteye uğrattı.

Kimine göre ise, bu AK Parti’nin rakiplerine fırsat vermemek için uyguladığı bir taktik. Kulislerde daha çok kabul gören ve akla yatkın olarak değerlendirilen gerekçe bu. İlçelerde AK Parti’nin birçok aday adayı bulunuyor. Denizli’de olduğu gibi 10 dolayında aday adayının görev beklediği ilçeler var.

Yapılan siyasi değerlendirmelere göre, aday gösterilmeyen isimlerin, rakip partilerden aday olması ve oyların bölünmesi ihtimali söz konusu. Denizli’de CHP ve MHP birçok ilçede adaylarını kesinleştirdi. Bu çekince Denizli için pek geçerli olmasa da diğer iller için AK Parti açısından böyle bir tehdit söz konusu.

Bir başka detay da aday gösterilmeyen isimlerin, diğer partilerden büyükşehir belediye meclislerine aday olması ihtimali. Bu ihtimali de göz önünde bulunduran genel merkez yönetimi, aday gösterilmeyen isimlerin en azından meclis üyeliklerine aday yapılmaları için titiz bir çalışma yürütüyor.

CEMAAT DEĞERLENDİRMESİ
Bu arada, başkan adaylarının açıklanmasındaki gecikmeye bir başka neden olarak da cemaat kapışması gösteriliyor. Genel merkez yönetiminin “ cemaatçi aday var mı” titizliğinde listeleri incelediği belirtiliyor.

BU HAFTA AÇIKLANABİLİR
Öte yandan siyasi kulislerde ilçe belediye başkan adaylarının bu hafta içinde açıklanabileceği konuşuluyor. Parti teşkilatlarındaki heyecanın kaybolmaması ve sürecin uzamasından kaynaklanan sıkıntıların önüne geçmek adına, adayların bu hafta ilan edileceği belirtiliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı