REKLAMI GEÇ

“Ak Parti, 10 yıldan beri risk almaktan kaçınmadı”

“Ak Parti, 10 yıldan beri risk almaktan kaçınmadı”

Denizli’ye Siyaset Akademisi’ne konuşmacı olarak gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ders öncesi basın toplantısı yaptı. Soylu, iktidarlarının 10 yıl boyunca olağanüstü halin kaldırılmasından, seçmeli Kürtçe dersine kadar birlikte yaşama iradesini ortaya koyduğunu ve risk almaktan kaçınmadığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 12 Ocak 2013 Cumartesi, 15:34

Denizli’ye Siyaset Akademisi’ne konuşmacı olarak katılmak için gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, iktidarlarının 10 yıl boyunca olağanüstü halin kaldırılmasından, seçmeli Kürtçe dersine kadar birlikte yaşama iradesini ortaya koyduğunu ve risk almaktan kaçınmadığını söyledi. Soylu, Paris’te öldürülen 3 kadın PKK’lı konusunda herkesin temkinli davranması gerektiğini söyledi.

Ak Parti Siyaset Akademisi’ne katılmak üzere Denizli’ye gelen Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Çamlık Ofis’te kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Ak Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Belediyesi Eski Başkanı Ali Aygören, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Ak Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki’nin de katıldığı toplantıda Soylu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İmralı ile sürdürülen görüşmeleri değerlendiren Soylu, “Ak Parti iktidarında olağanüstü halin kaldırılmasından seçmeli Kürtçe dersine kadar sürecin tek bir anlamı vardır. İrade ortaya koymak. Bu irade beyanı şudur. Biz birlikte yaşamak istiyoruz, biz birlikte zenginleşmek istiyoruz, biz birlikte demokratikleşmek istiyoruz ve biz birlikte Türkiye coğrafyasını cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Ne yapılıyorsa Türkiye’deki demokrasiyi genişletmek ve Türkiye’deki demokrasi hafızasını güçlendirmek için yapılmaktadır. Burada yapılacak en önemli şey de tüm dünyanın kabul ettiği eşit vatandaşlık tanımını hem Anayasa’da hem fiili hayatta hem de evrensel normlarda sağlayabilmektir. Bizce vatandaşlığın tanımlanması nasıl olabilir? Biz bunu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı şeklinde Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na önerdik. Bu Meclis Anayasa konusunda önemli bir süreçte ilerliyor” dedi.

“Ak Parti risk almaktan bir gün bile çekinmedi”
Terörün sivil siyasete bahane ve mazeret üretilen meselelerden biri olduğunu dile getiren Süleyman Soylu, “Bugün Denizli daha fazla etkin bir yerel yönetime kavuşabilme fırsatını elde edebilecek ama Türkiye’nin eski Türkiye aklını ortaya koyduğu mazeret, (Aman Diyarbakır ne olur? Aman Hakkari, Bingöl ne olur?) şeklindedir. Bu da Türkiye’nin doğusunu etkilediği kadar batısına da çok ciddi maliyetler yüklemektedir. Ak Parti, 10 yıldan beri kaotik bir hale sokulmuş bu meselenin çözülmesine yönelik her noktada risk almaktan bir gün bile kaçınmamıştır ama bu riski almak konusunda kendisine destek olması gereken unsurların önemli bir bölümü de maalesef gölge boksu yapmışlardır” diye konuştu.

“Herkes sağduyulu hareket etmeli”
Süreçte herkesin sağduyulu bir şekilde hareket etmesi gerektiğini kaydeden Soylu, “Terörün bir daha olmamasına yönelik bütün anlayışın sağduyu ile ortaya koyulduğu bir süreç söz konusudur ve bu süreç muhakkak baltalanmaya çalışılacaktır. Türkiye’nin istikrarsızlığı ve Türkiye’nin ihtilafları üzerinden ülkeyi yönetmeye çalışacaklardır. Bu süreçte BDP’nin kullanacağı dil çok önemlidir. BDP buna bir siyasi galibiyet ve mağlubiyet üzerinden bakmamalıdır. Ak Parti nasıl bu meseleye galibiyet ve mağlubiyet üzerinden bakmıyorsa BDP de siyasi galibiyet ve mağlubiyet üzerinden bakmamalıdır. Türkiye’deki 75 milyon vatandaşın, (Hele şu sorun bitsin de Türkiye rahat bir noktaya ulaşsın) amacı içerisinde baktığı biçimde meseleyi içselleştirmelidir. Burada siyasi partiler de siyasi bir kazanım, siyasi istismar haline getirmemelidir. Çünkü Türkiye’de bu sorun hepimizin canını yakıyor. Bu noktaya yaklaşımımız farklı olabilir ancak aynı mantıktan olmalıdır” dedi. İmralı görüşmeleri konusunda herkesin samimi olması gerektiğini ifade eden Soylu, “İmralı görüşmeleri hepimizi mutlu edecek bir şekilde bitebilir, (Bu sefer de olmadı) diyecek şekilde de bitebilir ama bu Türkiye’nin birlik ve beraberlik anlayışından ayrılması anlamına gelmez. Türkiye buna devam eder” dedi.

“Herkesin temkinli olması gerekir”
Paris’te öldürülen 3 kadın PKK’lı konusunda herkesin değişik şeyler söylediğini ifade eden Soylu, olaya temkinli yaklaşılması gerektiğini söyledi. Soylu, “Herkesin sabırla beklemesi gereken bir mesele var. Bir meseleden dolayı, altyapısı oluşturulmuş olaydan dolayı 3 kişinin infazı söz konusu ama bu meseleyi farklı şekilde değerlendirip kafa karışıklığı oluşturmaktan ziyade, biraz kenara çekilip hem istihbarat yapısıyla hem Fransa’nın emniyet güçleriyle birlikte onların ortaya koyacağı sonucu beklemekte fayda var. Bu arada hepimiz temkinli olmalıyız. Bu süreç bir temkin süreci. Geçmiş dönemlerden alışkanlıklarla, (Bu Türkiye’nin Gladyosudur, çözümün olmaması için yapılan bir hamledir) demek, uluslararası istihbaratın yaptığını söylemek veya örgütün iç hesaplaşmasıdır düşüncesi üzerinde durmak çözümsüzlüğe odaklı bir kamuoyu algısı oluşturmak demektir. Bu da bu olaydan mazeret çıkarmaktır” diye konuştu. Soylu, basın toplantısının ardından Ak Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti, ardından İl Başkanlığı’nın düzenlediği Siyaset Akademisi’ne konuşmacı olarak katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı