REKLAMI GEÇ

AK Parti İl Başkanı Filiz, 28 Şubat sürecini değerlendirdi

AK Parti İl Başkanı Filiz, 28 Şubat sürecini değerlendirdi

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, 28 Şubat post-modern darbesini düzenlediği basın toplantısıyla değerlendirdi. Filiz, “Eğer inanç özgürlüğüne saygı duyulmuş olsaydı, biz FETÖ darbe girişimi ile karşı karşıya kalmazdık” dedi.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2018 Çarşamba, 15:46

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, 28 Şubat post-modern darbesinin yıldönümü nedeniyle toplantı düzenledi.

Toplantı 28 Şubat sürecinin anlatıldığı sunum ile başladı. Ardından söz alan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Dalbudak, konuşmasına tüm darbe ve darbe girişimlerini kınadıklarını belirterek başladı.

Dalbudak, “Bu ülkeyi birileri istiyor diye, birilerinin silahı daha büyük diye teslim etmeyeceğiz. Dik duruşumuzu sürdüreceğiz” dedi.

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz de, 15 Temmuz Darbe girişiminde de açıkça ortaya konulduğu üzere, milletin darbeler tarihine nokta koyduğunu ifade etti.

28 Şubat döneminde bireysel özgürlükler bağlamında, insanların eğitim-öğretim, çalışma, düşünce, inanç ve ibadet haklarının elinden alındığını ifade eden Filiz, “Dini inançları sebebiyle çalışma hakları dâhil tüm sosyal ve ekonomik hakları ellerinden alındı, haince fişlendiler. Başörtülü kadınlarımız örtülü oldukları gerekçesiyle kamu hizmeti alamadılar. Bazı firmalar yeşil sermaye denilerek ihalelere alınmayıp, teşebbüs hürriyetleri kısıtlandı, ekonomiye, iş gücüne yapacakları katkıyı yerine getiremediler. Bankalarda milletin trilyonlarca parası hortumlanarak, illegal yapılara aktarıldı. Medya attığı manşetlerle meşru hükümeti devirdi, siyasi darbe yaptı. Bürokrasinin bir ayağı olan Milli Güvenlik Kurulu kararlarıyla siyasiler hizaya çekilip, hükümet yönetimi vesayet odaklarına teslim edildi” dedi.

“28 Şubat’ta alınan Milli Güvenlik Kurulu kararlar uygulansaydı 15 Temmuz darbe girişimi yaşanır mıydı?” sorusuna yanıt veren Filiz, “FETÖ yapılanması çok daha eski bir yapılanma. İnanç özgürlüğüne saygı gösterilmiş olsaydı, sınıflar olmazdı, biz de FETÖ darbe girişimiyle karşı karşıya kalmazdık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı