REKLAMI GEÇ

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz iptal ve nedenleriyle ilgili iddialara yanıt verdi

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz iptal ve nedenleriyle ilgili iddialara yanıt verdi

Denizli gündemine AK Parti’de kongre iptalleri damgasını vururken, İl Başkanı Necip Filiz yaşanan sürece ilişkin bilgi verdi. Seçilen yönetimlerde FETÖ ile bağlantılı kimsenin olmadığını belirten Filiz, “Süreci genel merkez yönetiyor. Kongre takvimini belirleyen de, erteleyen de AK Parti Genel Merkezi” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Ekim 2017 Perşembe, 15:02

AK Parti Denizli ilçe kongrelerinin 8’i tamamlanmış, seçim tarihlerini bekleyen 11 ilçede ise sürpriz bir kararla kongreler ertelenmişti.

Kongre iptalleri ve ardından ortaya atılan iddialara AK Parti İl Başkanı Necip Filiz cevap verdi. Kongrelerin iptal edilmediğini, ertelendiğini belirten Filiz, bu durumun Denizli’ye has olmadığını, tüm büyükşehirleri kapsadığını söyledi.

Kongre takvimini belirleyen iradenin Parti Genel Merkezi olduğunu hatırlatan Filiz, “Bizim dışımızda gelişen bir durum. Genel merkezimiz kongre takvimini belirleyen iradeydi, şimdi de erteleme kararı aldı. Erteleme kararının gerekçesini bilemiyoruz. Önümüzdeki 15-20 günlük bir sürecin ardından kongre takvimi yeniden işlemeye başlayacak” dedi.

“YÖNETİMLERDE FETÖ’CÜ YOK”
AK Parti’nin ilçe başkanlarını ve yönetim kurulu üyelerini belirlerken titiz bir çalışma yürüttüğünü belirten Filiz, “Seçilen bazı yöneticilerin FETÖ ile bağının bulunması mümkün değil. Bu isimler belirlenirken AK Parti Genel Merkezi ve biz titiz bir çalışma yürüttük. Bu isimler hakkında FETÖ davaları başta olmak üzere bir çok kalemde ciddi araştırmalar yapıldı. Seçilen 8 ilçedeki arkadaşlarımız genel merkezin talimatları doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı