REKLAMI GEÇ

AK Parti’de 20 vekil adayı temayül yoklamasında

AK Parti’de 20 vekil adayı temayül yoklamasında

AK Parti’de, 20 milletvekili aday adayı temayül yoklamasıyla teşkilatın huzuruna çıkıyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 3 milletvekili, eski bakan, il ve kadın kolu başkanının katılmayacağı temayülyoklamasında partinin yönetim kademelerinde yer alan 2 bin 50 üye oy kullanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2015 Cumartesi, 09:53

AK Parti’de, milletvekili adaylarını belirleme sürecindeki aşamalardan birisi yarın yapılacak temayül yoklamasıyla tamamlanacak. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak temayül oylaması 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacak.

KİMLER OY KULLANACAK?
Temayül yoklamasında; il başkanı, eski il başkanları, büyükşehir ve ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il yönetim ve ilçe kurulu üyeleri, il disiplin ve demokrasi hakem kurulu üyeleri, kadın kolları ve gençlik kollarının başkanları ile asil üyeleri, mahalle temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve parti kurucuları oy kullanacak. 22, 23 ve 24. dönem milletvekilleri ise oylarını ikamet ettiği seçim çevresinde oy kullanacak.

TATLI BİR REKABET YAŞANIYOR
Temayül yoklamasına katılan adaylara başarı dileyen AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, “Tatlı bir rekabet yaşanıyor. Partimizden milletvekili aday adayı olan ve yeni Türkiye hedefinde bir tuğla daha koymak isteyen arkadaşlarımız bir süredir seçim çalışmalarını sürdürüyor. Denizli teşkilat olarak her aday adayına eşit mesafede yaklaşıyor ve bizden istedikleri her türlü yardımı yapıyoruz. Bu süreçten sonra Pazar günü gerçekleşecek teşkilat içi temayülde oy verme işlemi gerçekleşecek. Partimize, Denizlimize ve aday adaylarımıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

NASIL OY KULLANILACAK
Temayül yoklamasına 20 aday adayının katılacağını bildiren Tin, “Katılımcılar, dilediği aday adaylarını işaretlemek sureti ile tercihlerini belirtecek. Ancak tercih listesindeki işaret sayısı, o seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısı kadar olacaktır. Yani Denizlimizde 7 milletvekili sayımız olduğu için 7 tercih yapılacak. Sayım işlemleri, genel merkez seçim işleri ve teşkilat başkanlığımız tarafından görevlendirilen, aynı zamanda temayül yoklamasında da gözlemci olarak bulunacak olan komisyon üyelerinin nezaretinde yapılacak” diye konuştu.

TEMAYÜLE KATILMAYACAKLAR
AK Parti’de yarın yapılacak temayül yoklamasına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, eski bakan Selma Aliye Kavaf, eski il başkanı Avni Örki ve eski il kadın kolları başkanı Peral Uluköy katılmayacak.

20 ADAY ADAYI YARIŞACAK
Temayül yoklamasında listenin ön sıralarında yer alabilmek için 20 aday adayı yarışacak. İşte o aday adayları:

1-Mehmet Uğur Tatar
2-Ziya Osman Türköz
3-Mustafa Kurnaz
4-İbrahim Tan
5-Osman Yüceliş
6-Nurefşan Bozaba
7-Ahmet Hakkı Sözer
8-Yekta Çakmak İnce
9-Metin Koçyiğit
10-Fatma Sürmeli
11- Kadir Yasav
12-Ayşe Rabia Yüreklitürk
13-Emin Okkaya
14-Ali Aygören
15-Gülümser Gökçe Acar
16-Ertuğrul Devecioğlu
17-Cahit Özkan
18-Dilek Çelik
19-Emin Barıner
20-Vedat Demir

Yorumlar

taner   -  Bağlantı 28 Şubat 2015, 11:05

1-neden üye bazında yada delege bazında değilde yönetici olarak oy kullanılıyor,2-sayın şahin tin 2 defa temayülden 1. çıkmıştı ama listeye girememişti şimdi il bşk.oldu?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı