REKLAMI GEÇ

AK Parti’de 3 dönem kararı için 12 Eylül bekleniyor

AK Parti’de 3 dönem kararı için 12 Eylül bekleniyor

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı’na iade etmesi, Erdoğan’ın da görevi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na vermemesiyle yeni bir seçim için 45 günlük sürenin dolacağı 23 Ağustos Pazar günü beklenirken, AK Parti’de en çok merak edilen “3. dönem kuralı”nın işletilip işletilmeyeceği. Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel’in de durumunu netleştirecek kararın 12 Eylül’de yapılacak büyük kongrede alınacağı ifade ediliyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2015 Cumartesi, 12:31

7 Haziran’daki 25. dönem milletvekili genel seçiminin ardından yeni bir hükümetin kurulamaması, parlamentonun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından feshedilerek, yeni bir seçime gidilmesini gündeme getirdi. Prosedürün tamamlanması için 23 Ağustos bekleniyor.

YÜKSEL 3 DÖNEM KURALINA YAKALANANLARDAN
AK Parti’deki 3 dönem kuralı, TBMM Başkanı ve divanın oluşturulması ile birlikte sekiz kez toplanan, toplamda 22 saat 23 dakika çalışan 25. dönem meclisi için işletilirse, bundan aralarında Mehmet Yüksel’in de bulunduğu 26 milletvekili etkilenecek.

YÜKSEL: ÖNCELİĞİN DİRLİK, DÜZEN VE TERÖRÜN BİTMESİ
AK Parti’de 3 oönem kuralına takılacaklar arasında yer alan Mehmet Yüksel, denizlihaber.com’a yaptığı açıklamada, “Benim önceliğim ülkemizin dirliği, düzeni, birliik ve beraberliğin sağlanması, akan kanın durmasıdır” dedi.

25. dönemde kendisi gibi üçüncü kez seçilen toplam 26 milletvekili olduğunu belirten Yüksel, “Parlamento çok az çalıştı. Meclis Başkanı seçildi, divan oluşturuldu. Ama komisyonlar oluşturulmadı. Dolayısıyla bunlar gözönüne alınır mı yoksa ‘üç dönem kuralı geçerlidir mi’ denilir bilmiyorum. Bu konudaki kesin kararın 12 Eylül’deki kongremizde alınacağı ifade ediliyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı