REKLAMI GEÇ

AK Parti’de başvuru süreci ve ücret tarifesi açıklandı

AK Parti’de başvuru süreci ve ücret tarifesi açıklandı

Yerel seçimler yaklaşırken partiler de yol haritaların belirlemeye başladı. AK Parti de aday adaylığı başvuru sürecini ve ücret tarifesini açıkladı. Denizli Büyükşehir belediye başkanlığı için aday adaylarından 10 bin lira istendi. Tüm başvurularda kadın ve gençlerden ücretin yarısı, engellilerden ise dörtte biri istenecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Kasım 2018 Cumartesi, 14:46

AK Parti MKYK toplantısından 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri ile ilgili olarak alınan kararlar açıklandı.

Partinin tüm seçim bölgelerinde katılacağı seçimlerde adayların merkez yoklaması ile belirlenmesine karar verildi. Belediye başkanlıkları için aday adaylarının başvuruları 5-11 Kasım tarihleri arasında alınacak, belediye meclisine aday olmak isteyenler ise 5 Kasım 3 Aralık tarihleri arasında aday adaylığı başvurusu yapacak.

Büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı olacaklar başvurularını genel merkeze ya da il başkanlıklarına, ilçe belediye başkan aday adayları da il başkanlıklarına yapabilecek.

ADAY ADAYLARININ BAŞVURU ÜCRETLERİ
AK Parti aday adaylarından belirli miktarlarda aidat adı altında başvuru ücreti alacak. AK Parti’de de en yüksek ödeme büyükşehir belediye başkan aday adaylarından istenecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na talip olmak isteyenler 10 bin lira başvuru ücreti ödeyecek.

İLÇELERDE ÜCRET NÜFUSA ENDEKSLİ
İlçe belediye başkan aday adaylıklarında ise ücretler nüfusuna göre belirlendi. AK Parti’de nüfusu 200 binden fazla olan ilçe belediye başkanı aday adaylarından 3 bin lira, 50-200 bin arasında olanlardan 2.500 lira, 50 binden az nüfusa sahip olan ilçelerde ise 1.500 lira başvuru ücreti istenecek. Belediye meclis üyesi aday adaylarından ise 1.000 lira aidat talep edilecek.

GENÇ, KADIN VE ENGELLİ İNDİRİMİ
AK Parti kadınların, gençlerin ve engellilerin adaylıklarında ise ciddi indirim uygulayacak. Kadın ve genç adaylar talip olacakları görevler için belirlenen ücretlerin yarısını, engelliler ise dörtte birini ödeyecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı