REKLAMI GEÇ

AK Parti’de il başkanlığı için temayül yoklaması yapılacak

AK Parti’de il başkanlığı için temayül yoklaması yapılacak

İl Başkanı Necip Filiz’in kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından partide yeni bir sürece girildi. AK Parti, il başkanını belirleme sürecini başlattı, 13-14 Kasım tarihlerinde il merkezinde temayül yoklaması yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Kasım 2020 Cuma, 11:20

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, kısa süre önce yaptığı sürpriz açıklama ile kongrede il başkanlığına yeniden aday olmayacağını açıklamış, parti yeni bir sürece girmişti.

İl Başkanı Necip Filiz, yazılı bir açıklama yaparak yeni sürece ilişkin bilgiler verdi. Filiz, İl Koordinatörü Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün yönetiminde temayül yoklaması yapılacağını açıkladı.

Filiz, “2 gün sürecek olan temayül yoklamalarımız ‘Görüşme’, ‘Birebir-Yüzyüze Görüşme’ ve ‘Anket Usulü- Toplu Görüşme’ olarak gerçekleştirilecektir. Genel merkez kurucular kurulu üyeleri, mevcut ve önceki dönem milletvekilleri ile yapılacak görüşmelerin haricinde; mevcut il başkanı, il kadın ve gençlik kolları başkanı, önceki dönem il başkanları, büyükşehir ve ilçe belediye başkanları, il başkan adayları, ilçe başkanları ve STK başkanları ile birebir görüşülecek, il disiplin kurulu asil üyeleri, demokrasi hakem kurulu asil üyeleri, büyükşehir belediye meclis üyeleri, il ana kademe, kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu asil üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları ve mahalle başkanları ile anket usulü toplu görüşme yapılacak” dedi.

Birebir görüşmelerde gerekçeleri ile birlikte 3 isim söylemelerinin isteneceğini ifade eden Filiz, kesinlikle olmaz dedikleri isim varsa yine gerekçeleri ile birlikte ifade edeceklerini kaydetti.

Filiz, “Anket usulü toplu görüşmelerde de birim başkanı ve yönetimi ile topluca görüşülerek verilecek olan oy pusulasına sırasıyla 3 isim yazıp oy sandığına atmaları istenecek. İsimlerin 1. 2. ve 3. sıraya yazılmasının çarpan değerinin farklı olacağı için buna göre öncelik vermeleri talep edilecek. Birlik ve beraberlik içerisinde, maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami ölçüde dikkat edilerek gerçekleştirilecek olan temayül yoklamalarımızın teşkilatımıza ve ilimize hayırlı olması temenni ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı