REKLAMI GEÇ

AK Parti’de söz sırası STK’larda

AK Parti’de söz sırası STK’larda

AK Parti, sivil toplum kuruluşlarının (STK) başkan ve yöneticilerine “milletvekiliniz olarak kimleri görmek istiyorsunuz?” diye soracak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mart 2015 Cuma, 15:34

AK Parti’de milletvekili adaylarını belirleme süreci devam ediyor. Temayül yoklaması ve genel merkezdeki mülakatların ardından şimdi de STK’ların başkan ve yönetim kurulu üyelerine “kimleri milletvekiliniz olarak görmek istiyorsunuz?” diye sorulacak.

AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, düzenlediği basın toplantısında, milletvekili adaylarını belirlemek için mülakat, temayül yoklaması ve anket çalışmalarının ardından sıranın STK’lara geldiğini, 23 Mart Pazartesi günü dernek, vakıf, oda ve sendikaların başkan ile yöneticilerinin katılımıyla bir başka temayül çalışması gerçekleştirileceğini söyledi.

AK Parti’nin aday belirleme sürecinde bir ilke imza attığını belirten Tin, “Bu bir demokrasi hareketidir. STK başkan ve yöneticilerin önüne sandık koyup, ‘kimi milletvekiliniz olarak görmek istiyorsunuz?’ diye soracağız. Oy verme işlemi pazartesi günü 09.00-17.00 saatleri arasında parti binasında olacak. Oylamaya katılanlar 7 kişinin ismini yazacak. Oy pusulasına milletvekili aday adayı olmayanların da isimleri yazılabilecek” dedi.

STK yöneticilerinin katılımıyla yapılacak oylamanın genel merkezde kurulan üst komisyon tarafından değerlendirileceğini ifade eden Tin, “Böylece Denizlililer, STK’lar aracılığıyla aday belirleme sürecinde etkin rol almış, aday belirleme süreci tabana yayılmış olacak. Sorulmadık kimse bırakmayarak toplumun nabzı tutulmuş olacak” diye konuştu.

Yorumlar

ALİ   -  Bağlantı 20 Mart 2015, 18:08

demokrasi hareketi mi komikler sizi….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı