REKLAMI GEÇ

AK Partili kadınlardan Hocalı katliamına kınama

AK Partili kadınlardan Hocalı katliamına kınama

AK Parti Denizli Kadın Kolları Başkanı Aynur Akdemir, Hocalı Katliamının 24.yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Bu katliamın failleri gerekli cezayı almadığı sürece de tazeliğini korumaya devam edecektir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Şubat 2016 Cuma, 11:44

Hocalı katliamı olarak anılan Acerbaycan’ın dağlık Karabağ bölgesinde Ermeni güçlerinin yüzlerce Türkü katledilişinin 24. yıldönümü dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Akdemir, yeryüzünde insanlığını kaybetmenin, katliamlar yapmanın hiçbir mazereti olmadığını belirtti.

denizli-ak-parti-kadin-kollari-hocali-katliami-ic

“Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermeni kuvvetleri yüzlerce Türk’ü katletmiştir. 21. Yüzyılın eşiğinde, Dünyanın gözleri önünde; kadın, çocuk, yaşlı ayrımı yapılmadan eşine az rastlanır katliamlardan birisi gerçekleşmiştir” diyen Akdemir, Ermenilerin yaptıkları bu katliamın insan haklarına ve uluslararası hukuki antlaşmalara, Cenevre Sözleşmesi, İnsan Hakları Beyannamesi, Vatandaş ve Siyasi Haklar Konusunda Uluslararası Sözleşme, Ateşkes Zamanında ve Askeri Çatışmalar Zamanı Kadın ve Çocukların Korunması Beyannamesi’ne karşı olarak işlenmiş bir suç olduğunu vurguladı.

KATLİAMLARIN HİÇ BİR MAZERETİ OLAMAZ
AK Parti olarak insani ve vicdani sorumlulukları tekrar tekrar hatırlatacaklarını söyleyen Akdemir, “Bizim için dün Srebrenitsa’da, Halepçe’de, bugün Hama’da, İdlip’te, Türkmen Dağı’nda yaşananlar neyse tam 24 yıl önce Hocalı’da yaşananlar da odur. Bugün ülkemizde haince ve kalleşçe bomba yüklü araçlarla asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyet ile Hocalı’daki zihniyet aynıdır. Yeryüzünde insanlığını kaybetmenin, katliamlar yapmanın hiçbir mazereti yoktur” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı