REKLAMI GEÇ

Cesaretiniz varsa açıklayın

Cesaretiniz varsa açıklayın

Ak Parti İl Başkanı Örki, CHP’li Güler ve Aygün için ırkçı suçlamasında bulunurken, iddia ettiği karışıklık konusunda Denizli İl Örgütü’nü “Cesaretleri varsa açıklama yapsınlar” sözleriyle görüşlerini açıklamaya çağırdı.

/ DENİZLİHABER / 29 Ocak 2013 Salı, 10:31

Ak Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, yazılı bir açıklama yaparak CHP’de kafa karışıklığı yaşandığını öne sürdü. Bir tarafta kurtuluş savaşında etnik temizliğin yapıldığını söylediğini iddia ettiği Hüseyin Aygün ve diğer tarafta ‘Kürtlerle Türkleri eşit göremezsiniz’ dediğini ileri sürdüğü Bir Ayman Güler’in söz konusu açıklamalarla kafa karıştırdığını ima eden Örki, 2 CHP’li için “Ortak noktaları CHP’li ve ırkçı olmak” dedi.

Örki, Güler ve Aygün için “Her ikisi de ülkemiz kültür farklılıklarının bizim zenginliğimiz olduğunu unutmuş durumda. Her ikisi de Türkiye Milletvekili olduğunun farkında bile değil. Her ikisi de tipik CHP zihniyetine sahip, ayrıştırıcı, görmek istediğin rengin dışını reddedici, statükocu ve çağdışı” yorumlarını yaptı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Örki, “Her iki milletvekili hakkında ne yapacağını bilemeyen bir genel başkan” diye konuştu. Örki, durumu il örgütüne de çevirmeyi bildi. Açıklamasının devamında “Ve partilerinde ki bu vahim durumu göremeyen, görüyorsa da açıklama yapma cesaretini gösteremeyen Denizli il örgütü” diyen Örki, “Tüm Denizli Halkı CHP il örgütünden bu vahim durum hakkında görüş beklemektedir. Tabi cesaretleri varsa” diye konuştu.

“Kılıçdaroğlu hesap sorulacağını söylüyor.. Hep beraber bekliyoruz. Ama eminiz ki siz bunun hesabını soramazsınız” diyen Örki, “Ancak bu asil Millet sizin hesabınızı sandıkta çok iyi soracaktır. Hem ülke çapında hem de Denizli ‘de” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı