REKLAMI GEÇ

Ankara’da Denizli ağırlığı kayboldu

Ankara’da Denizli ağırlığı kayboldu

Türkiye’ye yeni sistemi getiren seçimlerin ardından Bakanlar Kurul yeniden oluştu. Bu süreç, son dönemlerde üst yönetimde Denizli ağırlığını da yavaş yavaş ortadan kaldırdı. Önce Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci kabine dışında kaldı, ardından da bakanlıklarda yardımcılık ve danışmanlık görevlerini yürüten Denizlililer tek tek devre dışı bırakıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Temmuz 2018 Çarşamba, 15:25

24 Haziran Erken Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nin ardından ülkenin yeni yönetim şeması da şekillendi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile çoğunluğu meclis dışından oluşturulan Bakanlar Kurul görevine başladı. Yeni sistemde Ekonomi Bakanlığı kaldırıldı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de kabine dışında kaldı.

Zeybekci için yeni görev beklentisi bu süreçte gerçeğe dönüşmezken, Zeybekci’yi bakanlıkların üst düzeylerinde görevli isimler takip etti.

Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Ekonomi Bakanı Başdanışmanı Mehmet Yüksel ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Danışmanı Mehmet Karabay da bu değişimden nasibini alan isimler oldu.

Denizlililerin Ankara’da üst düzey görevlerini tamamlamış olması, Denizli’nin Ankara’daki ağırlığını da ortadan kaldırdı. Bakanların değişmesinin ardından doğal süreç olarak kabul edilen yardımcı ve danışman değişiklikleri Denizli’ye yaramadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı