REKLAMI GEÇ

Bakan Ramazanoğlu ateş hattında

Bakan Ramazanoğlu ateş hattında

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, kabineden ateş hattındaki bölgeye giden ilk isim oldu. Mardin ve Silopi’de bir dizi temasta bulunan Bakan Ramazanoğlu Mehmetçik ile kahvaltı yaptı, devletin kudretli elinin bölgede kamu düzenini sağladığını ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Şubat 2016 Pazar, 16:36

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Türkiye’nin en sıcak bölgesine, ateş hattına gitti.

ramazanoglu-ates-hatti-icccc

Bakan Ramazanoğlu’nun ilk dura Mardin oldu. Bakan Ramazanoğlu, Mardin’de Şehit Jandarma Üstçavuş İlker Düzova Kışlası’nda Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan, Alay Komutanı Albay AladdinKarsavuran ve Kışla Komutanı Albay Ahmet Yalçıner tarafından karşılandı.

Karşılama heyetinden Şehit Jandarma Üstçavuş İlker Düzova Kışlası hakkında bilgi alan Bakan Ramazanoğlu, daha sonra kışlada Mehmetçik ile kahvaltıda bir araya geldi.

Bölgede yapılan çalışmaları yerinde görmek ve çalışmalara katılmak, sahada değerlendirme yapmak için ziyaretlerin devam edeceğini kaydeden Bakan Ramazanoğlu, “Devletin kudretli eli kamu düzenini sağladı. İnsanlar artık ‘biz güvendeyiz’ diyor. Devletin kudretli elini gösterdiği polisimiz, askerimiz kendi mecrasına çekildikten sonra sahada biz devletin şefkat eli olarak sahadayız. O şefkat elimiz halkımızın sırtında, çocuklarımızın elinde, ailelerimizin içinde” dedi.

ramazanoglu-ates-hatti-iccc

İKİNCİ DURAK SİLOPİ
Mardin ziyaretinin ardından Silopi’ye geçen Bakan Sema Ramazanoğlu’nu, Kaymakamlık girişinde çocuklar çiçeklerle karşıladı.
Bakan Ramazanoğlu, Kaymakamlık ziyaretinde Şırnak Valisi Ali İhsan Su ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şırnak İl Müdürlüğü yetkililerinden ilçede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

KAMU DÜZENİ SAĞLANDI
Silopi’de kamu düzeninin sağlandığını belirten Bakan Ramazanoğlu, “Çalışma ziyaretlerimiz için geldiğimiz Silopi’de huzur gördük. Günlük güneşlik bir günle beraber herkes işine gücüne bakıyor, dükkanlar açılmış, çocuklar okula gidiyor. Normal hayat akışı içinde gülen yüzler gördük” dedi.

ramazanoglu-ates-hatti-ic

YARALARI SARMAK İÇİN GELDİK
Devletin şefkat eli olarak yaraların sarılması için Silopi’ye geldiklerini ifade eden Bakan Ramazanoğlu, “Devletin kudret eli insanlarımızın güven içinde yaşamasını tesis etmiştir. Biz de devletin şefkat eli olarak açılmış yaraların sarılması için buradayız. Bundan yaklaşık üç hafta önce bakanlık bünyesinde bulunan psikologlarımız, sosyal hizmet uzmanlarımızdan deneyimi bulunanları acilen buraya sevk ettik. Ekiplerimiz hala sahada çalışıyorlar” dedi.

Bakanlığının öncülüğünde Aile Sosyal Destek Projesi kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Bakan Ramazanoğlu, ASDEP’in bir Türkiye projesi olduğunu söyledi, proje kapsamında psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan ekiplerin aileleri ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit ettiklerini aktardı.

İlk etapta yüz kişilik bir ekibin Silopi’ye sevk edildiğini kaydeden Ramazanoğlu, “Ekiplerimiz kapı kapı dolaşarak ev ziyaretleri gerçekleştiriyor. Ailelerin ihtiyaçlarını tespit ederek gereken hizmetlere yönlendiriyorlar. Birazdan ben de hem Bakan hem de doktor kimliğimle saha çalışmalarına katılacağım” diye konuştu.

Bakan Ramazanoğlu, Türkiye’nin terör sıkıntısını selametle aşacağını belirterek, “Ülke olarak hep beraber huzur içinde yaşamak istiyoruz. Türkiye ileriye bakarak daha çok üreten, ürettiklerini çevresiyle paylaşan bir ülke olmak istiyor. Derdimiz aynı, buradaki insanların gözyaşını dindirmek ve çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak. Bu coğrafya hepimizin. Hepimiz buradayız, Türk’ü ile Kürt’ü ile yan yanayız. Hepimiz kardeşiz” dedi.

ramazanoglu-ates-hatti-icc

Bu güne kadar Silopi’de 4 bin 500 ailenin ziyaret edildiğini bildiren Bakan Ramazanoğlu, “Bu sayı yaklaşık 35 bin civarında vatandaşımıza tekabül ediyor. Yaklaşık Silopi’nin yarısından fazlasını ziyaret etmiş durumdayız. Şu anda sahada arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Çok kısa bir süre içerisinde tüm Silopi ziyaret edilmiş olacak” diye konuştu.

Cizre’de de kamu düzeninin sağlandığını ifade eden Ramazanoğlu, “Şu anda son hazırlıklar yapılıyor. Oraya da arkadaşlarımızı sahaya yollayacağız. İnşallah önümüzdeki günlerde de biz de Cizre’ye bir ziyaret yaparız, orada da arkadaşlarımızla beraber sahada çalışma ziyaretimizi gerçekleştiririz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı