REKLAMI GEÇ

Bakan Zeybekci Evliya Çelebi gibi

Bakan Zeybekci Evliya Çelebi gibi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Evliya Çelebi gibi. Dış ilişkilerin kuvvetlendirilmesi ve ihracatçıya yeni pazarların yaratılması için yoğun bir mesai harcayan Bakan Zeybekci, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Rusya, Kuveyt ve Katar’a gitti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Kasım 2017 Perşembe, 16:29

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yoğun temposunu sürdürüyor. Ekonominin doğrudan içinden gelen bir isim olan Bakan Zeybekci, hem ülkenin dış ilişkilerini kuvvetlendirmek, hem de ihracatçıya yeni pazarlar oluşturabilmek için yurt dışı temaslarını sürdürüyor.

Bakan Zeybekci, bu ziyaretlerinin yanı sıra devletin en üst kademesine yurt dışı temaslarında da eşlik ediyor. Bakan Zeybekci son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Rusya, Kuveyt ve Katar’a gitti.

Üç ülkeyi kapsayan ziyaretlerin son durağı olan Katar’da Emirlik Divanı’nda Emir Şeyh Temim Bin Hamad Al Sani tarafından resmî törenle karşılanan Bakan Zeybekci’nin de aralarında bulunduğu heyet, daha sonra Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 3. toplantısı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraberindekiler, Katar Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Unsur Komutanlığı’nı da ziyaret etti.

Rusya ziyareti ile başlayan üç günlük seyahatin son gününde Katar’a giden heyette de yer alan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, son temaslarıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Bakan Zeybekci, “Ekonomik ve ticari ilişkilerimiz, Katar ile işbirliğimizde en önde gelen alanlardan. İnşallah kısa zamanda yeni projeler hayata geçireceğiz. Genel Kurmay Başkanımızın da eşlik ettiği ziyaretimizde vatani görevini Katar’da yapan askerlerimizi de unutmadık. Bu ziyarette bir kez daha gördük ki, ülkemizin güvenliğini sağlayan Mehmetçik, bölgemiz için de çok önemli bir görevi ifa ediyor. Kolaylık ve başarı diliyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraberindeki bakanlardan oluşan heyet, yurda döndü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı