REKLAMI GEÇ

Çavuşoğlu: Egemenlik tek adama verilmek isteniyor

Çavuşoğlu: Egemenlik tek adama verilmek isteniyor

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, 1 Kasım 1922’de saltanatın kaldırılması ile tek adam değil, milletin egemenliğine geçildiğini belirterek, ‘partili cumhurbaşkanlığı’ sistemiyle egemenliğin milletten alınıp yeniden ‘Tek Adam’a verilmek istendiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Kasım 2021 Pazartesi, 13:53

Bülent Nuri Çavuşoğlu, saltanatın kaldırılmasının yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada Cumhuriyet değerlerinin yok edilmek istendiğini söyledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bugünkü Türkiye Devletini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Milletin saltanat ve hâkimiyet makamı yalnız ve ancak Türkiye Büyük Millet Meclisidir” sözlerini anımsatan Çavuşoğlu, “Ulusal Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlandırılmasından hemen sonra başlatılan devrimler döneminin ilk adımı, kuşkusuz 1 Kasım 1922 de saltanatın kaldırılmasıdır. Saltanatın kaldırılmasıyla birlikte Osmanlı İmparatorluğu resmen sona ermiştir. 1 Kasım 1922 tarihinden bugüne tam 99 yıl geçti. Bugün, Cumhuriyetin kurulmasıyla elde edilen demokrasi, çağdaşlaşma ve evrensel hukuk kazanımların ortadan kaldırılmaya çalışıldığını görüyoruz. Bundan sonraki süreçte umudumuz ve beklentimiz olağan hukuk kurallarının yaşama geçmesi, egemenliğin yeniden milletimizi temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne geçmesidir” dedi.

Çavuşoğlu açıklamasında, “Bundan sonraki süreçte umudumuz ve beklentimiz olağan hukuk kurallarının uygulanması, yasama meclisinin ve TBMM’nin sorumluluğu ele almasıdır. Bundan sonraki süreçte, geçmişte yaşanan olumsuzluklardan dersler çıkartılarak kamu hizmetlerinde ve görevlerinde cemaat ve menfaat grupları yapılanması olmaksızın liyakat esas alınmalıdır. Umuyorum ki en kısa zamanda normalleşme ve olağanlaşma sürecine gireriz. İşte o zaman hep beraber ülkemizin yarınlara daha umutla bakabiliriz. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin ve çağdaş Türkiye’nin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, eylem, düşünce arkadaşlarını saygıyla ve özlemle anıyorum. Ulus egemenliğine dayanan bağımsız Cumhuriyetimizin önemli adımlarından olan Saltanatın Kaldırılmasının 99. yılı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı