REKLAMI GEÇ

Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen KYK borcu açıklamasını yaptı: Yalnızca ana para ödenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan beklenen KYK borcu açıklamasını yaptı: Yalnızca ana para ödenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından bir süredir kamuoyunu meşgul eden KYK borçlarına ilişkin beklenen açıklamayı yaptı. Erdoğan, “KYK kredi geri ödemeleri enflasyon farkı olmaksızın alınan kredi üzerinden yapılacak, yani ana para ödenecek” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2022 Pazartesi, 17:59

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KYK borçlarına ilişkin son dönemlerde kamuoyunda oluşan beklentilere için beklenen açıklamayı kabine toplantısı sonrası yaptı.

Önce gündeme ilişkin değerlendirmeler yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KŞK borçlarına ilişkin oluşan beklentilere yanıt veren açıklamayı da yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan. “Alınan kredilerin geri ödemeleri mezuniyetten iki yıl sonra başlıyor. Bu süre içinde mezun öğrenci henüz sigorta girişi olan bir işe başlamamışsa ödemeyi erteleyebiliyor. Kredi ödemelerinin belirli bir faiz üzerinden değil, üretici fiyat endeksi farkına göre yapılıyor. Hiçbir zaman bir faiz uygulaması yapmadık. Gençlerimizi böyle bir yükün altında bırakamazdık. Haftalar öncesinde çalışmaları başlattık. Kredi geri ödemelerini herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani ara para. Bu uygulamadan hâlâ kredi geri ödemesi yapan bütün gençlerimiz faydalanacak. Toplamda 26 milyar TL bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış olduk” dedi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERLE İLGİLİ DÜZENLEME
Ücretli çalışan öğretmen ve usta öğreticilere yönelik alınan kararı da paylaşan Erdoğan, “Ek ders karşılığı görev yapan öğretmenlere her 5 ders için 1 saat ek ders ödemesi yapacağız” dedi.

Bu düzenleme ile ücretli öğretmenleri aldıkları maaşlar asgari ücret seviyesine yükseltildi.

Staj gören sağlık çalışanlarına yönelik ücret düzenlemesine ilişkin kararı da paylaşan Erdoğan, asgari ücretin 3’te bir seviyesinde olan ödemelerin asgari ücret olarak yapılacağını açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı