REKLAMI GEÇ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli’den muhalefete yüklendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Denizli’den muhalefete yüklendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30. kez geldiği Denizli’de önce Zeybekci’nin oğlunun nikahına katıldı, ardından da 1 milyar 349 milyon lira değerindeki 275 projenin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan açılış öncesi alanı dolduran Denizlililere seslendi. Erdoğan konuşmasının büyük bölümünü CHP ve Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilere ayırdı. 31 Mart’ta halktan destek isteyen Erdoğan, “Sandıkları patlatalım” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Aralık 2018 Cumartesi, 17:06

Denizli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırladı. Öğle saatlerinde kente gelen Erdoğan önce AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin oğlu Atilla Şükrü Zeybekci’nin nikahına katıldı, ardından da toplu açılış töreni için 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na geçti.

ÖNCE BAŞKAN ZOLAN KONUŞTU
Alanı dolduran Denizlililere ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hoş geldin diyen Başkan Zolan, Denizli’nin yine tarihi günlerinden birini yaşadığını kaydetti.

VALİ KARAHAN’DAN HOŞGELDİNİZ KONUŞMASI
Kısa bir hoş geldin konuşması yapan Vali Hasan Karahan, “Denizli Cumhurbaşkanımızı her zaman bağrına basmıştır. Bugün de aynı şevkle ve heyecanla alanı doldurdunuz, teşekkür ediyorum” dedi.

PAKDEMİRLİ: ÇOK YAKINDA YİNE BİRLİKTE OLACAĞIZ”
Vali Karahan’ın ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli söz aldı. Bakan Pakdemirli, Denizli’nin bir tarım kenti olduğunu ifade ederek, önümüzdeki günlerde Denizli’ye özel işler yapacaklarını söyledi.

Pakdemirli, “Tarım ve Orman Bakanlığı birleşti, iki bakanlık bir araya geldi. Ben en yakın zamanda sizlerle birlikte olup, tarım ile ilgili 5 yıllık planı açıklayacağım. Lojistik de önemli bir problem, kısa süre içinde tarım ve hayvancılığın daha ileri gitmesi için gereğini yapacağız. Toprak ve suyu birlikte yönetmek çok önemli” dedi.

YILDIRIM: “SİYASETİN VARLIK SEBEBİ MİLLETE HİZMETTİR”
Meclis Başkanı Binali Yıldırım ise “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde kürsüye çıktı. “Biz sizlerle gurur duyuyoruz” diyen Yıldırım, Denizli’ye kazandırılan eserlerin toplu açılışı için bir arada olduklarını söyledi.

Denizli’nin kentler arasında parmakla gösterilecek bir güzelliğe sahip olduğunu dile getiren Yıldırım, “Siyasetin varlık sebebi millete hizmettir. Millete hizmet yoksa o siyaset varsın olmasın. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere milletimiz için güzel işler yapmak için 16 yıldır gayret ediyoruz. 81 milyon insanımızın huzuru, barışı ve güveni için yılmadan gece-gündüz çalışarak bugünlere geldik. Yaptığımız eserler ile Denizli’ye de Türkiye’ye de çağ atlatıyoruz. Doğu-batı, kuzey-güney ayrımı yapmadan memleketin her köşesini pırıl pırıl hale getirmek için çabalıyoruz. Bizim hükümetlerimiz işbaşına gelmeden önce Türkiye yol, havaalanı, altyapı bakımından dünyada 39. sıradaydı. 16 yılda yapılan yollar, köprüler, tüneller, havalimanları, hastaneler, üniversiteler, barajlar ile Türkiye altyapı gelişmişliği bakımından dünyanın 9. ülkesi haline geldi. 16 yılda 39’dan 9. ülke. Türkiye’ye, Denizli’ye bu yakışır” dedi.

Tüm bunların yeterli olmadığını dile getiren Yıldırım, “Hedef muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak. Hedef Türkiye’yi altyapı yatırımlarında Dünya’nın lider ülkesi yapmak. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Laf üstüne laf koyan değil, taş üstüne taş koyan bir iktidarın mensuplarıyız. Bunun ispatı bugün yapacağımız açılışlar gibi hizmetlerimiz. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’ı yürekten tebbir ediyorum. Denzili’yi şehirlerin süper ligine taşıyacak yatırımlara imza atarak büyük bir hizmeti gerçekleştirdiler. Türkiye’ye yönelik oluşturulmaya çalışılan kafa karışıklığına en güzel cevap bu hizmetlerdir ” diye konuştu.

ERDOĞAN ALKIŞLAR VE SLOGANLARLA ALANA GİRDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan alana girdiğinde ise yer yerinden oynadı. Alkışlar ve sloganlar eşliğinde Büyükşehir Belediyesi binasından çıkan Erdoğan, kürsüden kendisine gösterilen sevgiye karşılık verdi.

EN ÇOK ZİYARET EDEN LİDER
6 aylık aranın ardından yeniden bir arada olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kadar kısa süre sonra hasret gidermenin memnuniyeti içinde olduğunu, bu yıl 3. kez Denizlili kardeşleriyle buluştuğunu söyledi.

Erdoğan, “Bugüne kadar ülkemizin şehirlerini bu kadar sık ziyaret eden bir başka kişi bulamazsınız. Çünkü biz milletin iradesinin üzerinde irade tanımıyoruz. Çünkü biz içinizden çıktık, biz bu ülkeye efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Sizden aldığımız güçle çalıştığımız için bu kadar çok hizmete imza attık. Sırça köşklerinde siyaset yapanlar milletin ne istediğini bilemezler” dedi.

Ezan okunması nedeniyle konuşmasına kısa süreliğine ara veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40 yıldır siyaset yolunda milletle birlikte yürüdüklerini kaydetti, Allah nefes verdiği sürece aynı şekilde birlikte yürüyeceklerini kaydetti.

AÇILIŞI YAPILACAK HİZMETLERİ SIRALADI
Denizli’ye elimiz boş gelemezdik diyen Erdoğan, “Büyükşehir, bakanlıklar ve ilçe belediye başkanlıklarının yatırımlarını hayata geçiriyoruz. 1 milyon 349 milyon lira olan 275 kalem eseri resmen hizmete açıyoruz. Milli Eğitim 7 okulu, TOKİ 126 konutu, Orman Bölge Müdürlüğü 13 ayrı yatırımı tamamladı. Büyükşehir Belediyemiz tam 135 eseri hizmete sundu. Çardak 15, Sarayköy 3, Honaz 11, Pamukkale 31, Çivril 15, Acıpayam 5, Çameli 2, Tavas 4, Serinhisar 1, Merkezefendi 8, Güney 7, Kale 4, Baklan 13 kalem yatırımı nihayete erdirdi. Tüm bu yatırımları resmen hizmete açıyor ve siz değerli halkımıza değerli olmasını diliyorum. Şehrimize kazandırdıkları hizmetler için kurumlarımızı tebrik ediyorum, emeği olan herkese şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

BELEDİYECİLİK AK PARTİ’NİN İŞİ
Belediyeciliğin Ak Parti’nin işi olduğunu dile getiren Erdoğan, “CHP filan bu işlerden anlamaz. Ben İstanbul’u CHP’den aldım. İstanbul’da CHP’den belediyeyi aldığımız zaman susuzdu, çöp dağları vardı, hava kirliliği tavan yapmıştı. 180 kilometreden dağları delerek İstanbul’a su getirdik, 2040’a kadar sorunu çözdük. İzmir’i de alacağız. Ona hazırlanıyoruz, Bir Denizlili ile İzmir’i alacağız. Hep birlikte gayret göstereceğiz” dedi.

Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılan hizmetleri katladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Göreve geldiğimizde genel başkandım, daha başbakan olmamıştım. Aydın-Denizli arası çok kötü dediler. Aydın ve Denizli’de bir söz verdim. 105 kilometrelik bölünmüş yolu 1 yıl içerisinde yaptık. İşte biz buyuz. Söz veririz, yaparız. Şehirlerimizi merkezlerinden en ücra köşelerine kadar alt ve üst yapı ile donattık. Nihat Bey de buradaki belediye başkanlığı döneminde kavşaklar, üst geçitler, parklar yaptı” diye konuştu.

GENÇLERE SEÇİM ÇAĞRISI
Önümüzde 3.5 ayın olduğun söyleyen ve gençlere seslenen Erdoğan, “Sandıkları patlatıyor muyuz, kapı kapı dolaşıyor muyuz? Yaparsa bunu gençler yapar. Zaten Ak Parti demek, gençlik demektir. İki proje dedik, biri millet bahçesiydi, başlattık. İstanbul’da 5 önemli millet bahçesinin açılışını yaptık. 1.5 milyon metrekare muhteşem oldu. Muhteşem millet kıraathaneleri açıyoruz. İçinde ücretsiz kek, simit, çay ikram ediliyor. CHP Bu AK Parti kumarhane açıyor’ dedi. Yakışmıyor ama dervişin fikri neyse zikri odur. Bunların işi gücü okey ıstakaları dizmek. Kıraathane okuma evi demektir, manasını bilmiyorlar. Gençlerimiz gelecek kitap okuyacak, ama çayını da orada bulacak. Bu bir lütuf değil, devletin milletiyle kaynaşması demektir. Eğitimden sağlığı, spordan sosyal güvenliğe kadar hayatına dokunmadık kimse bırakmadık. Daha düne kadar sadece hayatını idame ettirmeye çalışanlar aldığı hizmetlerde kalite ile yarışıyor. Geçmişte bir avuç azınlığın sahip olduklarına her vatandaşımız ulaşabiliyor. Eksikler elbette var, her geçen yıl ülkemizi daha ileriye götürecek, milletimizin hayat şartlarını daha da yükselteceğiz.

“TEK HEDEFLERİ AK PARTİ VE ERDOĞAN’I KARALAMAK”
Geçmişteki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de muhalefetin tek hedefinin bulunduğun, onun da AK Parti ve Erdoğan’a çamur atmak olduğunu öne süren Erdoğan, “Bay Kemal bak terörle mücadelede neler yapıyoruz gördün mü? Sincar’a girdik mi, girdik. Uçaklarımız PKK teröristlerine oraları mezar yaptı mı? İftihar etmen lazım. Sen kimlerin yanında yer alacağını öğrenemedin. Sen onlarla beraber devam et, biz milletimizle bu yola devam ediyoruz” dedi.

Parlamentoda kendilerine akıl verdiklerini söyleyen Erdoğan, “Sizin arkadaşlarınız değil mi vatandaşları birbirlerine kırdıran. Türk kardeşlerimi sokağa döken bunlar değil mi? Bu kadar zamandır içerde yatıyor çıkması lazım diyorlar. Adaletin gereği neyse o kadar ceza çekecek. PKK’sı, PYD’si, FETÖ’sü bunların hepsi aynı. Bunlar halkımızı böldüler, parçaladılar. CHP’nin başındaki zat, hepsi uydurma şeyler söylüyor. Senin genel müdürlüğündeki hastaneler yok onlar mazi oldu. Benim halkım gerçekleri biliyor, rahatlıkla hastanelere gidiyor, senin dönemindeki gibi kuyruklarda ölen yok, morgda rehine kalanlar yok. İlacını alamıyordu benim vatandaşım. Artık istediği eczaneden gidip alabiliyor. Şehir hastanelerini de yapmaya başladık. Sağlıkta modern bir yapılanmayı getirdi. Bütün halkımız şehir hastanelerindeki huzuru da yaşayacaklar.

“YARGIYA GÜVEN YÜKSELİYOR”
Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’de yargıya olan güvenin düştüğünü söylediğini ifade eden Erdoğan, “Bunu neye göre söylediği meçhul. Ülkemizde yargıya olan güvenin yüksek seyrettiği görülüyor. Uluslararası araştırmalar bunu gösteriyor. FETÖ ve vesaret sistemi tarafından yıpratılan adalet milletin gönlündeki yerini koruyor, daha da yükseliyor. Ülkemiz ve yargımız böylesine ölümcül bir virüsten temizlenmişken, yargıyı tartışmaya açmak terör örgütlerinin değirmenine su taşımaktır. Kusura bakmayın Bay Kemal o dönem kapandı” dedi.

15 Temmuz gecesi Kılıçdaroğlu’nun tanklara sığınarak Bakırköy Belediyesi’ne gittiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bana haber verselerdi beklerdim diyor. Biz çağrımızı yaptık, on binler meydanlara döküldü, Bay Kemal senin kulağın vardı ama işine gelmediği için duymuyordun. 20 Temmuz’da ne olmuş. OHAL uygulamasını onaylamıştır. Bu kararı kim aldı, millet meclisi aldı. İşine gelmedi, sana mı soracağız. Kararı veren Türkiye Büyük Millet Meclisi. Bu zat kendisinin de içinde bulunduğu TBMM’nin iradesini darbe olarak niteliyor. Bunların millete saygısı bu kadardır.

İTTİFAKI ANLATTI
İttifaklara da değinen Erdoğan, “Onlar 31 Mart’a terör örgütüyle koyun koyuna gidiyorlar. Biz MHP ile bir Cumhur İttifakı oluşturduk ve seçime gidiyoruz. MHP ile azami müştereklerimiz var. 31 Mart’ta Cumhur İttifakının zaferini hep birlikte yaşayacağız” dedi.

İŞSİZLİK AZALIYOR
İşsizliğide değinen Erdoğan, “Kılıçdaroğlu işsizlik diyor. Türkiye’de işgücü arzı 23 milyondan 30 milyona çıktığını görüyoruz. İşgücü arzındaki artışa karşılık istihdamı 20 milyondan 29 milyona çıkardık. 10 yılda 9 milyon vatandaşımıza iş kazandırdık. Bunları da son yıllardaki ekonomik saldırılara rağmen yaptık. İşsizlik var elbet, ama mevsimliktir, zaman zaman artar, zaman zaman azalır. Bunları daha da aşağı çekmek için yatırım yapıyoruz, teşvik uygulamalarını hayata geçiriyoruz. Milli çıkarların karşısında ne varsa CHP orada. Fransa’da sarı yelekliler var CHP orada. Gezi olaylarında Bay Kemal de orada. Şimdi yine bunların hazırlığı içindeler. Boşuna bekliyorsunuz. Bu yollara saparsanız bedelini ağır ödetiriz. Yargı bunlara gereken cevabı verecektir, ben buna inanıyorum. Gezi olaylarında, 15 Temmuz’da herkez dersini aldı. Bundan sonra da bu tür olaylara girişenler bedelini ağır öderler. Türkiye’yi biz bugünlere terör örgütlerine, CHP’ye rağmen getirdik” diye konuştu.

AK Parti iktidara geldiğinde 66 lira emekli maaşı olanların bulunduğunu belirten Erdoğan, “Son düzenleme ile bin liranın altında emekli maaşı alan kimseyi bırakmadık. Bu yıl başlattığımız uygulama ile Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilerimize biner lira ikramiye veriyoruz. Emekliler dışındaki kesimlerin gelirlerinde de önemli düzenlemeler yaptık. Üniversite öğrencilerine 45 lira kredi ya da burs veriliyordu, şimdi yılbaşı itibariyle 500 liraya yükselttik. Çıkmış öğrencilerin kalacağı yurt yok diyor. Bu kadar vicdansızlık olmaz. 2002’de 182 yurt kapasitesi vardı, şimdi 689 bin oldu. Bunun yanın 214 bin yatak kapasitesini artıracak çalışmanın ihale süreci devam ediyor. Bir yandan üniversiteler, bir yandan yurtlar artıyor” dedi.

DENİZLİ’YE 22.5 KATRİLYONLUK YATIRIM YAPILDI
Son 16 yılda Denizli’ye 22.5 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Erdoğan, “Mesele bu. Sizin karşınıza çıktığımızda bundan büyük mutluluk olur mu? 31 Mart 2019 günü hizmet ile yalan siyaseti arasında tercihinizi yapacaksınız. 31 Mart akşamı Cumhur İttifakı olarak inşallah sandıklardan çıkacağız” dedi.

Erdoğan konuşmasını kalabalık ile birlikte tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet sözleriyle noktaladı.

KURDELAYI KESTİ AÇILIŞ YAPTI
Cumhurbaşkanı Erdoğan halka seslendiği konuşmasının ardından 1 milyar 379 milyon lira değerindeki 275 tesisin toplu açılışını kurdela keserek yaptı. Açılışı Erdoğan ile birlikte Meclis Başkanı Yıldırım, bakanlar, milletvekilleri, Vali Karahan, Başkan Zolan birlikte yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış kurdelasını “Ya Allah, ya bismillah” diyerek kesti.

Yorumlar

aa.ok   -  Bağlantı 15 Aralık 2018, 20:04

işgücüne yararı olmayan yatırımlar…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı