REKLAMI GEÇ

AK Parti’de temayül heyecanı

AK Parti’de temayül heyecanı

AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki, Denizli Büyükşehir ve 19 ilçede belediye başkan aday adaylarının belirlenmesi sürecinde, teşkilat görüşlerinin alınması amacıyla gerçekleştirilecek temayül yoklamasının 9 Kasım Cumartesi günü yapılacağını bildirdi.

/ DENİZLİHABER / 7 Kasım 2013 Perşembe, 15:02

Temayül yoklamasının EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacağını ve saat 09.30’da başlayacağını belirten Örki, “Temayül yoklamasına il ve ilçe yönetimleri, il, ilçe kadın ve gençlik kolları yönetimleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, belde ve mahalle başkanları gibi teşkilatın hemen her kademesinin oy hakkı olacak. Toplamda bin 405 kişinin oy kullanma hakkı olacak” dedi.

NELER SORULACAK?
Temayül yoklamasında Genel Başkan Yardımcımız Süleyman Soylu ve MKYK üyesi Öznur Çalık’ın da hazır bulunacağını kaydeden Örki, şöyle devam etti:
“Temayülde, belediye başkanı AK Partili olan yerlerde ‘mevcut belediye başkanı, belediye hizmetleri açısından nasıl buluyorsunuz? Halkla ilişkileri bakımından nasıl buluyorsunuz? Teşkilatla ilişkileri açısından nasıl buluyorsunuz? Mevcut başkanın tekrar aday gösterilmesini ister misiniz?’ diye sorulacak.Ayrıca, belediye başkanı AK Partili olan yerlerde teşkilata kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz şeklinde bir soru olacak. Bu soruya da en fazla bir isim yazmak suretiyle temayül tamamlanmış olacak.

Belediye başkanı AK Partili olmayan yerlerde ise,‘kimi belediye başkanı olarak görmek istersiniz?’ şeklinde bir form verilecek. Oraya en fazla iki isim yazmak suretiyle teşkilatın görüşleri alınmış olacak.”

OYLAMA ÖNCE BÜYÜKŞEHİR İÇİN
Temayülde oy pusulaları büyükşehir ve ilçeler için farklı renklerde olacağını söyleyen Örki, “İzdiham oluşmaması için önce büyükşehir temayülü, ardından ilçe temayülü yapılacak. Büyükşehir sandık sayısı 10 olacak. İlçeler, kendi ilçesinin belediye başkanı hakkında yapacağı oylama için ise ayrı sandıkta oy kullanacaklar. Sandıklar şeffaf olacak ve çok sayıda kapalı kabin hazır bulundurulacak” diye konuştu.
Temayül yoklamasının aday belirleme sürecinin önemli etkenlerinden biri olacağını, ancak“tek belirleyici”gibi görülemeyeceğini dile getiren Örki, “Bazen temayülde ilk sıralarda çıkan kişi halkta gerekli desteği bulamayabiliyor. Bazen de tam tersi olabiliyor” yorumunu yaptı.
Örki, temayülde kullanılan oyların Denizli’de açılmadan mühürlenip Ankara’ya gönderileceğini, oy sayımının genel merkezde komisyon huzurunda sayılacağını, büyük ihtimalle de ilan edilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Arif   -  Bağlantı 7 Kasım 2013, 15:32

Dostlar alış-verişte görsün misali. Boşuna vatandaşı yormayın

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı