REKLAMI GEÇ

Ekici’den ‘elektriksiz köy’ gafı

Ekici’den ‘elektriksiz köy’ gafı

Denizli İGM’yi ziyaret eden AKP Denizli Milletvekili Mithat Ekici, yaptığı konuşmada, “Denizli’de elektriksiz köy kalmayacak” dedi. Ekici, Denizli’de zaten elektriksiz köyün bulunmadığını CHP Grup Başkanvekili Abdullah Şavklı’nın uyarısıyla öğrendi.

/ DENİZLİHABER / 6 Ağustos 2008 Çarşamba, 00:00

AKP Denizli Milletvekili Mithat Ekici, Ağustos ayı ikinci oturumunda Denizli İl Genel Meclisi’ni (İGM) ziyaret etti. Yaptığı konuşmada il genel meclislerinin  ve mahalli idarelerin önemine değinen Ekici, yetkilerinin büyük bir bölümünün mahalli idarelere geçirilmesi gerektiğini savundu. Bu anlamda örnek olarak verdiği KÖYDES’in çalışmalarından bahseden Ekici, “KÖYDES Projesi ile birlikte Denizli’deki tüm köylerin altyapı çalışmaları hızlandırılmış, elektriksiz köy kalmamıştır” dedi. Ekici, Denizli’de zaten elektriksiz köyün bulunmadığını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Abdullah Şavklı’nın uyarısıyla öğrendi.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Meclis üyelerine sosyal güvence isteği

AKP’li Vekil Ekici’nin konuşmasının ardından söz alan Demokrat Parti (DP) Grup Başkanvekili Abdi Baklan, İGM üyelerinin özlük haklarının iyileştirilmesi isteminde bulundu. Bazı meclis üyelerinin sosyal güvencelerinin bulunmadığını söyleyen Baklan, “Bu konuyla ilgili diğer illerin il genel meclislerinde tavsiye kararları alınıyor ancak biz böyle bir şey yapmadık. Meclisteki bazı arkadaşlarımızın sosyal güvencesi yok. Meclis üyelerinin, eşlerinin ve çocuklarının gerekli hallerde tedavi olabilmeleri ve gerekiyorsa tedavi için yurt dışına gönderilmeleriyle ilgili TBMM’ye bir önerge vermenizi diliyoruz. 5393 sayılı Belediye Kanunu çıkarken kanunun geçici maddesinde belediye başkanlarına emeklilik hakkı tanındı. İGM üyeleri de bu haktan yararlanmalıdır” diye konuştu.

Baklan’ın önerisinin ardından öneriyi değerlendiren Ekici, kendisinin de aynı görüşte olduğunu belirterek konuyla ilgili çalışmaların bulunduğunu ancak henüz meclisten geçmediğini bildirdi. Ekici, “Burada 1-2 saat çalışıyorsunuz ama oldukça önemli kararlara imza atıyorsunuz. Kısa çalışma sürenize rağmen özlük haklarınızın iyileştirilmesini biz de isteriz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı