REKLAMI GEÇ

Elimden geleni yapacağım

Elimden geleni yapacağım

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, gündemdeki konuları değerlendirdiği basın toplantısında, ailesinin ve iş ortaklarının tekrar belediye başkanlığına aday olmasını istemediklerini belirterek, “Yine de siyaset büyüklerimize soracağım ama aday olmamak için elimden geleni yapacağım” dedi.

/ DENİZLİHABER / 20 Ekim 2008 Pazartesi, 00:00

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve yardımcıları, Çamlık Mesireliği’nde bulunan Hayal Kahvesi’nde, basın mensuplarıyla bir araya geldi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, yaklaşan yerel seçim öncesinde ailesinin ve iş ortaklarının tekrar aday olmasını istemediğini söyledi. Başkan Zeybekci, “Yine de bağlı olduğumuz siyaset büyüklerimiz var. Onların da fikirlerini alacağız, onlara da bu sıkıntılarımızı söyleyeceğiz. Aday olmamak için elimizden geleni yapacağız. 5 yıldır bu kent için gece gündüz çalıştım. Çalışmaya da devam ediyorum. ‘Başkan Zeybekci naz yapıyor’ diye açıklamalar gelebilir. Ancak siyaset öyle bir noktaya geldi ki belden aşağıya vurmalar, yapılanları görmezden gelmeler… Benim çocukluğumda bile yaptığım işler konuşulur oldu. Böyle bir siyasetle benim karşı karşıya kaldığımı gören ailem ve iş ortaklarım da tekrar aday olmamı istemiyor. Ben iş aleminden geliyorum. Çeşitli işlerim ve 10’a yakın iş ortağım var. Benimle ilgili çıkan haksız haberlerden ve haksız eleştirilerden iş ortaklarımda rahatsız oluyorlar. Bunu bana defalarca söylediler” dedi.

‘Alt yapı projesi hariç,
40 milyon YTL borcumuz var’
Kentte devam eden projeler hakkında da bilgi veren Zeybekci, Türkiye’de örneği olmayan dev bir projeyi hayata geçirdiklerini anlattı. Başkan Zeybekci, “Denizli’de 3,5 yıl çalışması süren, 3 ay öncede ihalesi biten, yer teslimatları da yapılan dev bir projeyi hayata geçiriyoruz. Denizli’de Türkiye’de örneği olmayan içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmasının aynı anda yapılması işini başlatıyoruz. İlk etabı 15 ay sürecek projemizin değeri 30 milyon avro. 15 ay boyunca çalışmanın olduğu bölgelerde büyük sıkıntılar yaşayacağız. İçme suyu şebekesinde yüzden 59 su kaçağı bizim ayıbımızdır. Bu ayıbı ortadan kaldıracağız. Bu proje devam ederken yer altından çıkartılan şebekeyi, Denizli’ye hiç yakışmayan şebekeyi hep birlikte göreceğiz. Denizli Belediyesi’nin borcunun çok fazla olduğunu söyleniyor. Gazete ve televizyonlardan bu haberleri takip ediyorum. Ancak belediyemizin borcu biz belediyeyi devir aldığımızdakinden çok daha az. Belediyemiz Türkiye’nin en borçsuz belediyeleri arasında. Belediyemizin alt yapı projesi hariç 40 milyon YTL gibi bir borcu var” dedi.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />Metro mu metrobüs mü?
Denizli Belediyesi tarafından yapılması planlanan metro çalışması ile ilgili olarak bir gazetecinin sorduğu soruya da Zeybekci, “Metro çalışmamız, uygun vagon ve taşıyıcı arayışı ile devam ediyor. Ancak son zamanlarda İstanbul’da kullanılan ‘Metrobüs’ isminde bir toplu taşıma sistemi daha gelişti. Bu sistemle de aynı metro gibi 250-300 yolcuyu taşıyabiliyorsunuz. Üstelik metroya göre metrobüs 4/1 oranında daha ucuz. Bunu da inceliyoruz” dedi.

‘Büyükşehir olmak için
önce bütünşehir oluyoruz’
Denizli’nin bütünşehir olacağını, 29 Mart’ta seçimden sonra yüz ölçüm olarak kentin iki kat büyüyeceğini anlatan Başkan Zeybekci, “Denizli Belediyesi’nin yüz ölçümü, belediyemize bağlanan beldelerle birlikte iki katına çıkıyor. Bu, iki kat fazla temizlik işi yapmak, iki kat fazla park yapmak, ağaç dikmek, düzenleme yapmak anlamına da geliyor. Bize bağlanan belediyelerde en fazla imar işleri ile ilgili sıkıntı yaşayabiliriz. Bunun olmaması için de arkadaşlarımız çevre belediyelerle sürekli görüşüyor, imar bilgilerini alıyor. Bütünşehir olduğumuzda ilimizin nüfusu da 500 bine çıkıyor. Ancak bu nüfus büyük şehir olmak için yeterli değil. Büyükşehir olmak için önce bütün şehir olmak gerekiyordu. Büyük şehir olmak içinde Sarayköy ve Honaz ilçeleriyle ilgili projelerimiz var” dedi.

‘Keskin, kaliteli bir siyasetçidir’
Belediyeler Kanunu’na göre Denizli’de yaşayan bir kişiye 1 YTL para geliyorsa, büyük şehirde yaşayan bir vatandaş için 3 ile 10 YTL arasında para gönderildiğini bunun da adaletsiz ve haksız bir uygulama olduğunu savunan Zeybekci, “Ben bu yaşanan haksızlığı her yerde dile getiriyorum. Gittim yerlerde sivri dillilikle bunu anlatıyorum. Bu kanunun değiştirilmesi gerekir” dedi. CHP’li eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Genel Sekreter Yardımcısı Adnan Keskin’in, Denizli Belediye başkanlığı görevine aday olduğu yönünde söylentiler olduğunun hatırlatılması üzerine, Başkan Zeybekci, “Adnan Keskin, kaliteli bir siyasetçidir. Partisinde üst düzeylerde görev yapmıştır. Adnan Keskin’in başkanlık görevine aday olması beni çok sevindirir. Ama öğrendiğim kadarıyla Keskin aday değilmiş” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı