REKLAMI GEÇ

Filiz: “16 Nisan’da ülkenin önü açıldı”

Filiz: “16 Nisan’da ülkenin önü açıldı”

Anayasa Değişikliği Referandumu’nun yıldönümünde açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, “Milletimiz ‘Evet’ dedi ve Türkiye önü açılan bir dünya markası olma yolunda adımlar attı” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2018 Pazartesi, 17:50

16 Nisan’da gerçekleştirilen Anayasa değişikliği ile demokrasinin, sağduyunun ve uzlaşının kazandığını belirten Filiz, “Geçmişten beri hayal olan cumhurbaşkanlığı sistemi 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşti ve Türkiye kazandı” diye konuştu.

Yeni sistemde Cumhurbaşkanı adayı olmanın belli bir siyasi elitin elinden alındığını söyleyen Filiz, “Halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı yeni düzenlemeyle hem halka karşı hem de Meclis’e karşı cezai sorumluluk taşıyacak. Artık Reis-i Cumhurun partisi ile ilişiğinin devam etmesi sayesinde ülkenin milli meselelerinde diğer parti temsilcileriyle daha rahat bir şekilde diyalog kurabilecek ve uzlaşma kültürü devlet millet el ele şeklinde tezahür edecektir. Milletvekili sayısının artması, demokratik temsilin artması demektir. 16 Nisan referandumu ile milletvekili sayısı 550 den 600’e çıktı. Milletvekili sayısının 600’e çıkartılması hem demokratik temsiliyeti artıracak, hem de milletvekillerinin kendi seçim bölgelerine daha fazla yoğunlaşma olanağını sağlayacaktır” dedi.

“TEK BAŞINA İKTİDAR ZAMANI”
Çocuklara, gençlere daha güzel bir gelecek bırakabilmek için milletin ‘Evet’ dediğini belirten Filiz, “Artık sürekli istikrar ve güçlü, tek başına iktidar zamanı. Kısacası Türkiye’nin kazanma zamanı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı