REKLAMI GEÇ

Filiz: Hukuk devletinin gereği

Filiz: Hukuk devletinin gereği

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, HDP’li vekillere yönelik yürütülen operasyonları değerlendirdi, “Vekiller hukuku tanımamıştır, gereği yapılmıştır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Kasım 2016 Cumartesi, 17:57

HDP’li milletvekillerinin 20 Mayıs 2016’da dokunulmazlıkların kaldırıldığını hatırlatan Filiz, “Dokunulmazlık esasında milletvekillerinin yasama ve denetim faaliyetinin her türlü baskıdan korkudan tehditten ari olarak özgürce yerine getirmesi için tanınmıştır. İktidarın baskısından uzak olsun, yargının baskısından uzak olsun her türlü baskıdan uzak olsun. Hem iktidarı etkin denetlesin hem de yasama faaliyetlerine etkin katılsın diye vardır. Yasama dokunulmazlığı milletvekilleri terör örgütlerinin üyesi gibi çalışsın diye konulmamıştır. Yasama dokunulmazlığı milletvekilleri bu zırha bürünerek istediği suçu istediği yerde istediği şekilde işlesin diye de verilmemiştir. Normal bir vatandaş da savcılığın bir çağrısı üzerine gitmezse evinden alınır. Nasıl ki vatandaş çağrıldığında gitmek zorundaysa bunlar da gitmek zorunda. ‘Gitmiyorum’ derseniz Türkiye’deki otoriteye başkaldırıyorsunuz demektir. Hiçbir devlet düzeni buna izin vermez. Hukuk devletinin gereği budur” dedi.

Bütün partilerin ve demokrasiye inanan herkesin; Anayasanın tanıdığı kapsam dışında hareket edenlerle ilgili ortak tavır koyması gerektiğine vurgulayan Filiz, “AK Parti’ye muhalefet olsun diye iktidar karşıtlığı olsun diye bazı çevreler bunları görmezlikten geliyor, eleştirmek dahi istemiyor. Demirtaş ve Yüksekdağ ile ilgili pek çok fezleke var. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukukun önünde hiç kimsenin geçiş üstünlüğü yoktur. Bütün vatandaşlarımız hukuk önünde eşittir. Yapılan işlem hukuk içerisinde bir işlemdir. Seçilmiş olmasına rağmen terörle birlikte hareket eden, terörü teşvik eden, terörü cesaretlendiren, lojistik destek verenler ve bu tutumları nedeniyle de dokunulmazlıkları Anayasa değişikliği sona erdirilen milletvekilleri hakkında hukuki bir işlemdir. Bu konunun net olarak ortaya konması lazım. Siyaset, suç işlemenin bir kalkanı olamaz. Eğer siz siyaseti suç işlemek için kendinize bir güvence olarak görürseniz büyük yanlış içinde olursunuz. Bundan doğacak sonuçtan da şikayet etmemeniz gerekir ” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı