REKLAMI GEÇ

FİLİZ: SINIRLARIMIZDA TERÖR ORDUSU KURULUYOR

FİLİZ: SINIRLARIMIZDA TERÖR ORDUSU KURULUYOR

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Afrin operasyonuna ilişkin açıklamasında Türkiye’nin sınırlarında kurulmak istenen terör ordusuna müsaade etmeyeceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ocak 2018 Pazar, 10:12

TSK Afrin  operasyonunu başlatırken Ak Parti Necip Filiz de operasyona ilişkin görüşlerini paylaştı. Filiz yaptığı yazılı açıklamada “Suriye halkının demokratik talepleriyle ilgili en küçük menfi bir düşüncemiz yoktur. Tam tersine kendi milli güvenliğimizle beraber ülkemizdeki 3,5 milyon sığınmacı başta olmak üzere evlerinden ve vatanlarından olmuş, Suriye nüfusunun yarısından fazlasını teşkil eden 13 milyona yakın kardeşimizin güvenliği, huzuru, geleceği için de bu adımları atıyoruz ” dedi.

Türkiye’nin sınır hattı boyunca terör ordusu kurulmak istendiğinin altını çizen Filiz, “PYD’yi ve YPG’yi PKK’nın bir kolu olarak görüyoruz ve “terör örgütü” olarak tanımlıyoruz. Türkiye’nin 2016 yılında düzenlediği Fırat Kalkanı Harekatı, sadece sınırın Suriye tarafındaki IŞİD varlığını sonlandırmakla kalmadı, aynı zamanda iki özerk Kürt bölgesi Afrin ve Kobani arasında bir tampon bölge oluşturarak, Kürtlerin Suriye’de Türkiye sınırı boyunca uzanan bir koridor oluşturmasını engelledi. Şu anda Fırat Nehri’nin batısında Azez’den Cerablus’a dek uzanan ve Kürt özerk bölgeler arasında “tampon bölge” oluşturan alan TSK’nın korumasında ve Özgür Suriye Ordusu’nun denetiminde bulunuyor.

Ülkemiz sınırları boyunca yine bir terör ordusu kurulma hazırlıkları yapılıyor. Bize düşen de bu terör ordusunu daha doğmadan boğmaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı