REKLAMI GEÇ

Filiz: Türkiye en güvenilir liman

Filiz: Türkiye en güvenilir liman

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Türk ekonomisinin güçlü olduğunu belirterek, Türkiye’nin bu küresel krize rağmen en güvenilir liman olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2016 Salı, 16:17

Yaşanan darbe girişimi ve ardından gelen sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Türk ekonomisinin güçlü olduğunu söyledi, yatırımcıya “endişe etmeyin” mesajı verdi.

Filiz, “Türkiye hala yaşanan bu küresel krizde en güvenli limandır, yatırım yapılacak en güzel ülkelerden biridir. Darbeden sonraki 3 günde 8 milyar dolar döviz bozduruldu, bankalara yatırıldı. ATM’lerde, bankalarda, hiç panik ve kuyruk olmadı. Darbe girişiminde ekonomiyi alt-üst edecek bir değişim yaşamadık. Borsada hafif düşüş var, kurda hafif yukarıya doğru hareketlenme var. Türkiye’nin notunun düşürülmesi bilimsel ve ekonomik verilere dayalı bir karar değil, ideolojik veya siyasi bir karar olduğu şüphesiz. Daha önce ilan edilen ekonomik müjde paketinin birinci bölümü yasalaştı, ikinci bölümü görüşülüyor, üçüncü bölümü de sırada. Türk özel sektörü dünyanın her tarafından kredi alabiliyor. Yani bu şunu gösteriyor: Türk ekonomisine olan güven devam ediyor. Büyümenin kalitesi de önemli. Tüketimle büyüme değil, üreterek büyüme, dolayısıyla yatırımı önemsiyoruz. Biz şunu söylüyoruz küresel yatırımcılara: Türkiye’de artık hayat normale dönmüştür, uzun vadeli yatırımlarınızı yapmaya devam edin. Dünyadaki ekonomik daralmaya rağmen, yatırımlarda kısıntı yok, yatırımlar devam ediyor. Büyük projeler teker teker gerçekleştiriliyor” dedi.

Anayasa değişikliği takviminin şuandan itibaren başladığını vurgulayan Filiz, “Parti genel başkanlarının katıldığı toplantıda bu hususlar benimsenmiştir. Bugünün ihtiyaçlarını karşılayacak ve 79 milyonun hepsini kapsayacak bir anayasa yapmayı hedefliyoruz. Bütün partilerimizin hedefi yepyeni bir anayasa yapmak. Darbelerden kalan vesayet unsurları olan anayasadan ülkemizi kurtarmaktır” dedi.

OHAL konusunda da açıklamalar yapan Filiz, ” Millet OHAL’i neden ilan edildiğini gayet iyi biliyor. Uygulamada herhangi bir sorun da şuana kadar çıkmadı. Asla ve asla ekonomiyle ilgili konuları biz olağanüstü halin içinde düşünmüyoruz . Olağanüstü hali, vatandaş için değil, kendimiz için ilan ettik. Yani devlet için, hükümet için olağanüstü hal ilan ettik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı