REKLAMI GEÇ

Gökbel; Dünya insan hakları konusunda ikiyüzlü

Gökbel; Dünya insan hakları konusunda ikiyüzlü

AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Dünya insan hakları konusunda ikiyüzlü. Bu konuda ikiyüzlü politikalar yürütülüyor” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Aralık 2019 Salı, 12:34

AK Parti Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Gökbel, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi’nin kabul edildiği 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Açıklamada yaşam hakkının en temel insan hakkı olduğunu belirten Gökbel, dünyanın birçok ülkesinin bu konuda çifte standart ve ikiyüzlü bir politika izlediğini söyledi.

“Bugüne kadar insan katliamları, savaşlar, soykırımlar ağırlıklı olarak hep müslüman toplumlara karşı yürütüldü” diyen Gökbel, Ortadoğu ve Avrupa’nın kalbi Bosna’da yakın zamanda yaşanan insanlık trajedisinin, islam coğrafyasında akmaya devam eden kannın bunun en bariz kanıtları olduğunu, kendilerini medeni olarak tanımlayan ülkelerin en önemli insan hakkı olan yaşam hakkını hiçe sayarak özellikle islam coğrafyasında yapılan katliamlara sessiz kaldığının altını çizdi.

ÖNCE ADALET TESİS EDİLMELİ!
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nün anlamına uygun bir şekilde kutlanabilmesi için ırk, dil, din ayrımı gözetmeksizin her insanın başta yaşam olmak üzere bütün haklarına saygı duyan bir anlayışın yeryüzünde egemen olması gerektiğini dile getiren Gökbel, “Ancak bu sağlanabildiği zaman dünyada barış mümkün olacaktır. Aç insanların karnı doyacak, toplumların kalkınmışlık düzeyleri yükselecektir. Gerçek anlamda adalet tesis edildiğinde yeryüzünde insan haklarından söz etmek mümkün olacaktır. Bundan sonraki 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günlerinin daha dürüstçe ve anlamına uygun olarak kutlanabilmesini temenni ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı