REKLAMI GEÇ

Güngör, 27 Mayıs darbesi derin yaralar bıraktı

Güngör, 27 Mayıs darbesi derin yaralar bıraktı

AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, 27 Mayıs 1960 darbesinin 61. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2021 Perşembe, 13:13

27 Mayıs 1960 darbesinin, milletin vicdanında derin yaralar açtığını ifade eden Başkan Güngör, darbenin yıldönümünden geçildiğini, Türkiye’nin askeri darbeler silsilesinin ilk halkasını, bu kötü alışkanlığı oluşturan uğursuz hadisenin, yıllar önce bu günlerde yaşandığını söyledi.

Güngör açıklamasında, “Demokrasimize dolayısıyla, ülkemize ve milletimize yönelik bu karanlık müdahalenin 61. seneyi devriyesinde Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’yu bir kez daha rahmetle yad ediyoruz.

Provokasyonlarıyla 27 Mayıs darbesine zemin hazırlayanlar ile merhum Menderes ve arkadaşlarını darbe mahkemelerinde haksız ve hukuksuz şekilde yargılayanlar ise milletimin vicdanında mahkûm olmuşlardır.

Ülkemizde demokrasi mücadelesi, birçok tehditlere, saldırılara, korkutmalara süreç içindeki başka müdahalelere, deyim yerinde ise ‘hizaya getirme’ çabalarına rağmen 61 yıl boyunca kararlılıkla ilerledi ve hamdolsun bugünlere ulaştı. Ancak darbelere sonsuza kadar dur demek için, darbelerle hesaplaşmak lazım. Darbelerle hesaplaşmaya da 15 Temmuz’la başlamak gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı