Güngör: Kudüs Müslümanların namusudur

AK Parti Merkezefendi ilçe Başkanı Yücel Güngör, Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına sert tepki gösterdi. Güngör, “Kudüs Müslümanların namusudur” dedi.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Aralık 2017 Perşembe, 11:05
Orta Asya ve Arap coğrafyasında oynanmak istenen kirli oyunların, mutlaka bozguna uğrayacağını ifade eden Güngör, “Orada 400 yıllık Osmanlı himayesindeki Kudüs, Yahudi’si, Hristiyan’ı ve Müslümanı ile barış içerisinde bugüne kadar yaşamayı başarmıştır. Fakat Siyonist rejim, Kudüs’teki Müslümanların yok olması için elinden gelen tüm zalimlikleri yapmaktadır” dedi.
Müslümanım diyen herkesin mezhep, ırk, bölge farklılıklarını bir kenara bırakıp, Kudüs için birlik olma vaktinin geldiğini belirten Güngör, “Yoksa Kudüs Müslümanlara hakkını helal etmez. Peygamberimiz Hz Muhammed’in (sav) Miraç’a yükseldiği Kutsal şehrimiz Kudüs sadece Müslümanlara aittir. Hadsizliğin, saldırganlığın ve hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak, Siyonizm’in bu devirdeki kullanışlı piyonu Trump aracılığıyla ilk kıblemiz Kudüs’ümüzü işgalci İsraillilerin Siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulunmuşlardır” dedi.
“Şu açıkça bilinmelidir ki, New York’un bir gece aydınlanması için tüm gönül coğrafyamızı ateşe atanlar; Kudüs’ümüzün 1 anlık karanlığa bürünmesinin sonuçları çok ağır olacaktır” diyen Güngör, “Tarih bize göstermiştir ki, Theodor Herzl’in rüyasıyla hareket edenler, bu çağın Selahaddinlerini, Abdülhamidlerini hesaba katmazlarsa acı bir kabusa uyanacaklardır” diye konuştu.
Filistin’in dar bir coğrafyada bulunan birtakım insanların meselesi olmadığını, tüm İslam aleminin namusu olduğunu vurgulayan Güngör, “Celladından diz çöküp af dileme gafletinden kurtulun! Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir. Kudüs Müslümanlarındır” dedi.