REKLAMI GEÇ

Hem Zeybekci hem Ramazanoğlu kabineye girer mi?

Hem Zeybekci hem Ramazanoğlu kabineye girer mi?

AK Parti’nin tek başına iktidar sonucuyla biten 1 Kasım seçiminin ardından gözler Ankara’ya ve doğal olarak yeni kurulacak hükümete çevrildi. En çok sorulan sorular, yeni kabinede Denizli’ye yine yer açılacak mı? Açılacaksa bakan sayısı bir mi, iki mi olur? Hem Nihat Zeybekci hem de Sema Ramazaoğlu, bakan yapılır mı?

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Kasım 2015 Çarşamba, 11:48

Seçimin ardından başkent kulisleri yeni kurulacak hükümete odaklandı. Kulisleri yakından takip edenler yeni hükümetle ilgili bilgileri paylaşırken, önümüzdeki dönemde ekonominin patronu kim olacak sorusuna da ya Ali Babacan ya da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük kızı Esra Albayrak’ın eşi Berat Albayrak yanıtı veriliyor.

Kulislere göre, 17-25 Aralık operasyonunun ardından Ekonomi Bakanı olan Nihat Zeybekci’nin koltuğunu koruyup koruyamayacağı veya başka bir bakanlığa atanıp atanmayacağı, kabinede ekonomiyle ilgili şekillenmeye bağlı. Ekonominin patronluğunun Albayrak’a verilmesi durumunda Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Zeybekci’nin görevine devam etme olasılığının yüksek olduğu belirtiliyor.

RAMAZANOĞLU’NUN ARTILARI
Diğer yandan Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen bir başka isim Sema Ramazanoğlu. AK Parti’nin kuruluşunda yer alan, iki dönem MKYK üyeliği ve 2003-2009 yılları arasında AK Parti Genel Başkan Danışmanlığı yapan Ramazanoğlu’nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına getirilebileceği konuşuluyor.

Ramazanoğlu’nun İslam Kalkınma Bankası Başkanı’na bağlı olarak çalışan Kadın Danışmanlar Grubu’nda Türkiye’yi temsil etmesi, kadın ve çocuklarla ilgili Kalkınma ve Sosyal Projeler Danışmanlığı görevinde bulunması, bakanlık için artıları olarak sayılıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı