REKLAMI GEÇ

İGM’de bütçe artışı sevinci

AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli İl Genel Meclisi’nin bütçesinin, 5302 sayılı Yerel Yönetimler Yasası’nda yapılan değişikliklerle, 7 milyon YTL artırılarak, 23 milyon YTL’ye çıkartıldığını söyledi. Yüksel’in müjdesi, İGM’de sevinçle karşılandı.

/ DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2008 Perşembe, 00:00

Denizli İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı üçüncü oturumuna AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel de katıldı. Mithat Ekici’nin ardından Ağustos ayı oturumlarına katılan ikinci vekil olan Yüksel, yaptığı konuşmada, genç nüfusun değerlendirilebilmesi için ilçelere yatırım yapılması gerektiğine vurgu yaptı. 5302 Sayılı Yerel Yönetimler Yasası’nda yapılan değişiklere de değinen Yüksel’in, Denizli İGM’nin bütçesinde yapılan 7 milyonluk artış müjdesi, İGM üyeleri tarafından alkışlarla karşılandı.

Bütçe 23 Milyon YTL’ye ulaştı

Yasada yapılan son düzenlemeleri, ayağının tozuyla İGM üyelerine anlatan Vekil Yüksel, Denizli İGM’nin bütçesinde 7 milyon YTL’lik bir artış yapıldığını ve toplam bütçenin 23 milyon YTL’ye ulaştığını bildirdi. Yüksel’in bu müjdesi, meclis üyeleri tarafından alkışlarla karşılandı. Yerel yönetimlerde ‘yerinde yönetim’in önemine sıkça vurgu yapan Yüksel, “Bu işi Ankara’dan yönetmek oldukça zordu. Yapılan düzenlemelerin ardından bu alanda büyük bir gelişme sağlandı” diye konuştu.

Bir önceki oturumda Demokrat Parti Grup Başkanvekili Abdi Baklan’ın Mithat Ekici’ye ilettiği, özlük haklarının iyileştirilmesi istemini değerlendiren Yüksel, konuyla ilgili TBBM’de herhangi bir gelişme kaydedilemediğini, ancak Plan ve Bütçe Komisyonu’nun bu konuyu önemsediğini dile getirdi.

‘İlçelere teşvik verilsin’

Ülke halkının, her zaman genç nüfusuyla övündüğünü, ancak genç nüfusun istihdamı adına hiçbir adımın atılmadığını söyleyen Yüksel, bu konuda alınacak en iyi önlemin ilçelere yapılması gereken yatırımlar olduğunu söyledi. İlçe ve köylerde yaşayan genç nüfusun kente göç etmesinin önlenmesinin, gelecek açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Yüksel, yeni teşvik planlarının ilçeleri da kapması gerektiğinin altını çizdi.

Sarayköy, talepleri karşılamıyor

Hedef Çardak…

Sarayköy’de bulunan bin dönümlük organize sera bölgesinin, Afyon, Aydın, Antalya gibi şehirlerden gelen yatırımcının talebini karşılamadığını söyleyen Milletvekili Mehmet Yüksel, bunun nedeninin ise Sarayköy’deki hazine arazilerinin azlığı olduğunu belirtti. Çardak’ta bulunan 10 bin dönümlük termal alanı örnek gösteren Yüksel, önümüzdeki günlerde buralara yapılması muhtemel olan yatırımların bölgeye büyük avantajlar kazandıracağını belirtti. Yüksel, “Ayrıca bölgede bulunan havaalanı da bu anlamda son derece elverişli koşullar oluşturuyor. Bir diğer önemli husus ise geçtiğimiz günlerde Beyler’de bulunan soğuk su kaynağı. MTA, bu bölgede sıcak su bulunduğuna işaret ediyor. Yine önümüzdeki birkaç gün içerisinde burada 1 gün sürecek arama çalışmalarının ardından MTA, bölgede sıcak su bulmayı hedefliyor. Bu gerçekleştiği takdirde, Denizli ekonomisi adına yeni bir gelir kapısı açılmış olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı