REKLAMI GEÇ

“İran fotoğrafı”na eleştiriler Zeybekci’yi kızdırdı

“İran fotoğrafı”na eleştiriler Zeybekci’yi kızdırdı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bazı gazetelerde İran gezisiyle ilgili yer alan haberler ile sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlara sert tepki gösterdi. Zeybekci, “Zerre diplomasi bilenler İran’daki resmi suistimal etmez” dedi.

/ DENİZLİHABER / 31 Ocak 2014 Cuma, 16:19

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İran temaslarında, bakanların dini lider Ayetullah Hamaney karşısındaki pozu sosyal medyada eleştiri konusu oldu. Bakan Zeybekci’nin Türkçe yazılı olmadığı gerekçesiyle imza atmakta tereddüt ettiği anlaşmayı Erdoğan’ın el işaretiyle imzaladığı iddiaları da haberlerde yer aldı.

SOSYAL MEDYADA YAZILANLAR
Başbakan ve beraberindeki heyetin İran ziyaretinde çekilen fotoğraflar sosyal medyada bolca eleştiri aldı. İşte o eleştirilerden bazıları:

-İranlı Hamaney karşısında bakanlarımız sağdan hizaya girip sıra olmuşlar. KK’nun (Kemal Kılıçdaroğlu) Irak gezisinde Türk bayraksız pozu üzerine kıyamet koparan AKP-Hamaney görüşmesi?

-Erdoğan ‘Suriyeli muhalifleri destekleyenler cezasız kalmayacak’ diyen İran dini lideri Ali Hamaney ile buluştu.

-Başbakan’ın yanında edeple durduğu bu adam,Esed’in en büyük müttefiki Hamaney. Artık biri Suriyeli kardeşlerim demesin.

-Başbakan ikinci evi İran’da. Tamam onu anladık da. Hamaney’in yanında Türk Bayrağı haney? Nerde? Sadece İran bayrağı var! Tek bayrak olayı bu muydu?

-Kağıt kalem yok. Hamaney, yazılı değil sözlü yapıyor anlaşılan.

ZEYBEKCİ’NİN YANITI
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, bazı gazete ve sosyal medyada yer alan İran gezisiyle ilgili eleştirileri yanıtladı. Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Zeybekci, şunları yazdı:

-Zerre diplomasi bilenler İran’daki resmi suistimal etmez. Resimde görünmeyen tam karşımızda bizimle aynı sayıda İranlı bakan var.

-Ayrıca o resim, İran Cumhurbaşkanı’nın odası. Bizdeki gibi kendi resim ve bayrakları olur,basın toplantısında her iki bayrak olur.

-Hiç kimse bize bayrağımıza saygı ve milli onurumuzu öğretemez. Samimiyetleri ve yürekleri yetmez.

-Bu zavallı provokasyonu yapanlar, benim ortak ticaret anlaşmasını imzaladığım resme bakma zahmetinde bulunsunlar, şanlı bayrağımızı görürler.

-İmzaladığım anlaşma da gurur belgesidir, tam manasıyla başarımızdır. Her sayfası paraf edilen Türkçe, İngilizce, Farsça’dır; devletin kayıtlardadır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı