REKLAMI GEÇ

İşaret Başbakan’dan geldi, Tin aday adayı oldu

İşaret Başbakan’dan geldi, Tin aday adayı oldu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu bizzat istedi, işareti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu verdi ve Şahin Tin üçüncü kez milletvekili aday adayı olmak üzere AK Parti İl Başkanlığı görevinden istifa etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Eylül 2015 Çarşamba, 21:53

AK Parti İl Başkanlığından istifa eden Şahin Tin’in milletvekili aday adaylığına giden süreç nasıl gelişti? Sürpriz gelişme son bir hafta içinde oldu. AK Parti Genel Merkez Yönetimi il teşkilatlarına “hiçbir il başkanı milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesin” talimatını gönderdi.

MESAJI SOYLU İLETTİ
Bu mesajla beklemeye Tin beklemeye geçti. Beklediği haberin gelmesi de uzun sürmedi. AK Parti Genel Merkezi’ndeki bir toplantıda sınırlı sayıda il başkanına milletvekili aday adaylığı için izin çıktı. Davutoğlu’nun onay verdiği isimlerden birisi de Şahin Tin oldu. Bunu da Tin’i arayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu bildirdi.

BU KEZ KAÇINCI SIRADA OLACAK?
Davutoğlu’nun onayı ve Soylu’nun bunu bildirmesiyle 1 Şubat 2015’te yapılan kongrede, 8 yıl aradan sonra AK Parti İl Başkanlığı koltuğuna yeniden oturan Tin, görevinden ayrıldı. Şimdi, “2007’de 5. sıraya konulan, 2011’de listeye alınmayan Şahin Tin, 1 Kasım’da kaçıncı sırada olacak?” sorusunun yanıtı merakla bekleniyor.

AK Parti çevreleri, “Temayül yoklamalarında hep ilk sırada çıkan, ancak bu listeye yansımadığı için mağdur edilen Şahin Tin, bu kez listenin ön sıralarında olacaktır. Mehmet Yüksel’in 3 dönem kuralına takılması nedeniyle ikinci sıra Tin’in olur” yorumunu yapıyor.

TİN: ALLAH UTANDIRMASIN
Aday adaylığı süreciyle ilgili Denizlihaber.com’a konuşan Tin, “Genel merkez hiçbir adayın işaret gelmeden istifa etmemesini istedi. Biz de bu kapsamda 1 Kasım’a yönelik çalışmalartımızı sürdürdük. Aday aday olmam konusunda izin verilen il başkanlarından birisi olduğumu bizzat Genel Başkan Yardımcımız Sayın Süleyman Soylu bildirdi. Çıktığımız yolda Allah utandırmasın” dedi.

2003’TE İL BAŞKANI OLDU
Şahin Tin, 3 Eylül 2003’te genel merkez tarafından il başkanlığına atandı. Daha sonra Atatürk Stadı’nda yapılan kongrede il başkanlığına yeniden seçildi. 2007’de milletvekili aday adayı olmak üzEre görevinden istifa etti. Listenin 5. Sırasında yer aldığından seçilemedi. Şansını 2011 seçiminde de deneyen ve bir süre aktif siyasete ara veren Tin, 1 Şubat 2015’teki kongrede il başkanlığına bir kez daha seçildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı