REKLAMI GEÇ

Kabinede revizyon. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yeni kabinede de yer aldı

Kabinede revizyon. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yeni kabinede de yer aldı

Başbakan Binali Yıldırım, bir süredir beklenen Kabine değişikliğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen ve listeyi sunan Yıldırım, ardından basının karşısına geçti ve yeni kabineyi açıkladı. Yeni kabinede Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci koltuğunu korudu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Temmuz 2017 Çarşamba, 14:00

Başbakan Binali Yıldırım, saat 12.00’de Beştepe’ye gitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın bu görüşmesinin kısa süre sonra kabine değişikliğine yönelik olduğu ortaya çıktı.

Referandum sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine revizyonu olabileceğine dair mesajlar vermesi aslında uzun süredir bu değişiklik bekleniyordu. İşte o beklenen kabine revizyonuyla ilgili kritik zirve bugün gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda 65. Hükümet’te revizyon masaya yatırıldı.

65. HÜKÜMET 25 MAYIS 2016’DA KURULMUŞTU
AK Parti geçtiğimiz yıl önce olağanüstü kongre ile Başbakanlık koltuğunda bulunan Ahmet Davutoğlu’nun yerine genel başkanlığa Binali Yıldırım’ı getirmiş, 25 Mayıs 2016’da tarihinde yapılan kabine revizyonuyla 65. Hükümeti kurmuştu.

Binali Yıldırım’ın Başbakanlığında kurulan kabinede Başbakan Yardımcılığına Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş, Yıldırım Tuğrul Türkeş ve Veysi Kaynak getirilirken, Adalet Bakanlığı koltuğuna Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na Fatma Betül Sayan Kaya, AB Bakanlığı’na Ömer Çelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na Mehmet Müezzinoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanlığı’na Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanlığı’na Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’na Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na Akif Çağatay Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na Bülent Tüfenkci, İçişleri Bakanlığı’na Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanlığı’na Lütfi Elvan, Kültür ve Turzim Bakanlığı’na Nabi Avcı, Maliye Bakanlığı’na Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanlığı’na İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanlığı’na Fikri Işık, orman ve Su İşleri Bakanlığı’na Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanlığı’na Recep Akdağ ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na Ahmet Arslan getirilmişti.

ZEYBEKCİ 4 KABİNE GÖRDÜ
61, 62 ve 63. Hükümetlerde Ekonomi Bakanlığı koltuğuna oturan AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Davutoğlu kabinesinde yer almamış, Binali Yıldırım’ın başbakanlığında kurulan 65. Hükümet’te tekrar aynı göreve getirilmişti. Bakan Zeybekci, 65. Hükümet molasına rağmen toplam 5 yıl 2 ayı aşkın zamandır bu görevi yürütüyordu.

ZEYBEKCİ YENİ KABİNEDE
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kabine revizyonunda da koltuğunu korudu. Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yeni kabinede Zeybekci Ekonomi Bakanı olarak görevine devam ediyor.

RAMAZANOĞLU DAVUTOĞLU İLE GÖREVE GELMİŞTİ
Zeybekci’nin dışında kaldığı 64. Hükümet’te bir başka Denizlili isim göreve getirilmiş, Dr. Sema Ramazanoğlu Alie ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koltuğuna oturmuş, bu görevde 1 yıl boyunca kalmıştı. Ramazanoğlu 65. Hükümet’te koltuğunu aslen Denizlili olan İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya’ya devretmişti.

İŞTE YENİ KABİNE
Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı yeni kabine şu isimlerden oluştu:
Başbakan Yardımcı Bekir Bozdağ, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Başbakan yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Dak, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Latif Bülent Tüfenkçi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma Denizcilik ve Ulaştırma Ahmet Arslan.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı